Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Nippelitietoa ihmisen kehosta

Makrokuva ihmisen silmästä. Silmä on väritykseltään ruskea ja se on melkein sirrissä. Silmän yläpuolelal haaleita kulmakarvoja vaaleaa ihoa vasten.Lähikuva silmästä

Ihmisen kehossa on yli 600 yksittäistä lihasta. Lihasten avulla voimme seisoa, istua, liikutella sormiamme ja näyttää kasvoillamme ilmeitä. Lihakset ovat kiinnittyneet jänteisiin, rustoihin ja luihin. Luita aikuisen ihmisen kehossa on 213 kappaletta. Ihmisen päässä on keskimäärin 100 000 karvaa. Hiuskarvojen paksuus ohenee ajan myötä. Paksuimmillaan tukka on 20 ikävuoden tienoilla ja 70-vuotiaana tukka on yhtä ohutta kuin vauvalla.

Ihmisen aistit ovat yleisellä tasolla erinomaiset, mutta ne eivät ole niin erikoistuneet kuin joillakin eläimillä. Esimerkiksi ihmiset eivät voi nähdä ultraviolettivaloa, jonka mehiläiset näkevät päivänselvästi. Ihmiset eivät voi myöskään tunnistaa kaikkia hajumolekyylejä, jotka verikoira pystyy haistamaan. Ihmisen kielessä on noin 9000 makusilmua. Makuaistia on kielen päällä ja myös kurkussa sekä suun yläosassa. Suussa kehittyy ihmisen eliniän aikana 37 000 litraa sylkeä. Sylkeä tarvitaan maistamista varten. Suun lisäksi ihmisen kehossa on kiehtovana aistina kuuloaisti, joka on “aktiivinen” myös ihmisen nukkuessa. Se saattaa johtua siitä, että luolamiesaikoina ihmisen on ollut hyvä kuulla unenkin keskellä jos jokin peto meluaa lähiseudulla.

Ihmisen kehossa virtaava veri on punasita sen takia, että siinä on 45% punasoluja. Joka tunti kehossa muodostuu 180 miljoonaa uutta punasolua. Ne ovat kuin kapseleita, joissa kuljetetaan happea ja muuta tavaraa.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Pete julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 216 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 16. maaliskuuta 2010 kello 00:12. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/172.

Kommentoi