Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Nippelitietoa koirista

Kuva kultaisesta noutajasta, lempeäilmeisestä kullankarvaisesta koirasta, joka katselee sivulleen lurppakorvat lörpöttäen. Kuvan tausta on musta. Koiralla musta kirsu ja silmät.Kuvassa kultainen noutaja

Nykypäivän koirat ovat ainakin 40 miljoonan vuoden ikäisten esi-isien jälkeläisiä. Koirien ja ihmisten välinen yhteistyö on jatkunut tuhansien vuosien ajan. Nykyajan omistajien on syytä muistaa, ettei koirille saa antaa omenoita eikä päärynöitä, sillä molemmissa on arsenikkia. Se voi olla vaarallista koirille. Myös rypäleet ja rusinat voivat olla koirille vaarallisia aivan kuten suklaa, paistetut sipulit ja kaikki sellainen missä on kofeiinia.

Koiran omistajan on hyvä muistaa, että joskus keisarileikkauksella syntynyt pentu tulee emonsa hylkäämäksi. Tällainen vaara on olemassa erityisesti jos keisarileikkauksella synnytetty pentu puhdistetaan ennen kuin se annetaan emolle. Emon on hyvä saada nuolla pentu rauhassa voidakseen muodostaa hoivasuhteen pennun kanssa.

Vanha sananlasku, jossa todetaan, että sataa kissoja ja koiria, on alunperin kotoisin Englannista. Se oli käytännönläheinen toteamus 17. vuosisadalla, jolloin rankkasateiden aikaan monet kulkukoirat ja -kissat hukkuivat ja niiden raadot valuivat vesien mukana kaduilla.

Ihmiset ovat hyödyntäneet eräitä koiria sodissa ja vartioimiseen liittyvissä tehtävissä. Suurikokoisia tanskandoggeja ja järeitä mastiffeja käytettiin keskiajalla haarniskoituina ja piikkikaulapantien kera varustettuina turvaamassa karavaanien kulkua. Löysäturkkisia sotakoiria on käytetty Aasiassa, sillä sotakoira pystyy puremaan vastustajaansa huolimatta siitä että siihen itseensä olisi purtu — löysä turkki mahdollistaa koiran liikkumisen vaikka se olisi itse kirjaimellisesti toisen hampaissa.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Pete julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 217 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 13. maaliskuuta 2010 kello 19:07. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/170.

Kommentoi