Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Venus

Sinertävää taivasta auringonnousun tai -laskun aikana. Taivaalla näkyy yläosassa tähtiä ja alaosassa kellertävää valoa ja sen alla pieniä talojen valoja.Venus tuolla jossain

Venus on muutamia satoja kilometrejä halkaisijaltaan pienempi kuin kotiplaneettamme Tellus. Venusta pidetäänkin Maan kaksoisplaneettana, sillä se on suurin planeetta oman planeettamme lähellä. Venuksen olosuhteet ovat kuitenkin radikaalisti Maan olosuhteista eroavat, sillä tiedemiesten mukaan Venuksen pinta on äärimmäisen kuuma ja kuiva, eikä siellä ole vettä nestemäisessä muodossa. Koska Venus on lähellä omaa kotiplaneettaamme, Venus näkyy taivaalla kirkkaampana tähtenä kuin muut.

  • Venus on läntisellä pallonpuoliskolla ensimmäinen “syttyvä” tähti yötaivaalla. Se on usein myös viimeinen tähti, joka näkyy aamun tullen.
  • Venuksesta 65% pinta-alasta on peitetty tasaisin, silein tasangoin. Loppuosa on suuria vuoristoisia alueita.
  • Venuksessa on vähemmän kraatterien iskeymien aiheuttamia kuoppia kuin Maassa, Marsissa tai Kuussa. Geologien mukaan Venuksen nykyinen kuori onkin aika nuori.
  • Venuksen ilmatila on lähes yksinomaan hiilidioksidia. Paine Venuksessa on arviolta 90-kertainen Maan ilmanpaineeseen verrattuna.
  • Venuksen lämpötila johtuu todennäköisesti kasvihuoneilmiöstä, sillä paksut pilvikerrokset estävät lämpösäteilyn karkaamisen planeetan pinnalta.
  • Venuksen vetovoima on hieman pienempi kuin meillä täällä.
  • Ihmisen rakentamia laitteita on käynyt Venuksessa. Ensimmäinen ihmisen lähettämä avaruusalus Venukseen oli Neuvostoliiton Venera 7. Se laskeutui Venuksen pinnalle 15. joulukuuta 1970.
  • Venuksen tapahtumia seuraa tällä hetkellä Venus Express, jonka ESA lähetti paikalle marraskuussa 2005. Venus Express tutkii planeettaa ainakin vielä seuraavat kaksi vuotta.
Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Pete julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 227 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 03. huhtikuuta 2010 kello 06:06. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/190.

Kommentoi