Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Nippelitietoa aiheesta elektroniikka

Tällä sivulla listataan kaikki aiheeseen elektroniikka liittyvä nippelitieto.

Sähköinen ovikello keksittiin v. 1831

Sähkön keksimisen ja siihen liittyvien sovellutusten yleistymisen sai ihmiskunnan kehittämään sähköisen ovikellon. Ennen sähköä ovia koputeltiin kolkuttimilla, kirkonkelloja muistuttavilla kolistimilla ja vaikkapa rystysillä jos parempiakaan välineitä ei ollut tarjolla. Nykyajan sähköinen ovikello on varsin vanha keksintö. Sen kehitti Joseph Henry vuonna 1831, mutta hänen keksimänsä aparaattti oli varsin epäluotettava ja beta-testausta jouduttiinkin tekemään paljon.

Lue kokonaan…

Laser on lyhenne

Harmaasävyinen valokuva tai piirros jonkinlaisesta valosäteiden ristikosta, jossa valkoisia valojuovia hohtaa siksakkia ja ristiin rastiin pitkin tummanharmaata tausta.Laser on valoa

Sana laser kirjoitettiin alunperin versaalilla, muodossa LASER, sillä se tarkoittaa lyhennettä englanninkielisestä nimityksestä Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Lyhenteeseen otettiin sanojen alkukirjaimia. Toimiva laservalova syöksevä laite keksittiin puoli vuosisataa sitten. Ensimmäisen LASER-laitteen käynnisti yhdysvaltalainen fyysikko Theodore Maiman 16.5.1960. Näinä päivinä laseria luovaa valoa löytyy useista kodinkoneista, kuten DVD-soittimista ja muista optisista lukulaitteista. Laserilla myös kaupan kassat lukevat viivakoodit.

Lue kokonaan…

Halvin MP3- ja MP4-soitin

MP3- ja MP4-mediformaatteja toistavan musiikkisoittimen ja videosoittimen kuvia. Laite on vasemmalla pystyasennossa, oikealla kyljellään. Siinä on mustat kuoret. Kuvan taustalla vaaleansininen taustaväri.Kuvassa näkyvä on á 20 EUR

Viihde-elektroniikkafanien on Internetin yleistymisen avulla mahdollista löytää jos jonkinlaista peliä ja vehjettä. Hintavertailujen tekeminen voi olla hankalaa aikana, jolloin uusia verkkokauppoja sikiää kuin sieniä sateella. Senpä takia nippelitietona mainittakoon, että HalvatHinnat.com–nimisen nettikaupan tiskiltä saa halvimmillaan MP3- ja MP4-mediasoittimen halvimmillaan 20 euron hintaan.

Lue kokonaan…