Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Paff puun ja kuoren välissä

Pelastakaa lapset ry:n, Punaisen Ristin, Dagens Barnin ja Ahvenanmaan Folkhälsanin — se on säätiö, joka tekee tutkimusta ja tuottaa sosiaali- ja terveysalan palveluita — kanssa vuonna 1967 yhteistyön aloittanut Ålands Penningautomatförening on toiminut puolen vuosisataa. Sen asema on kuitenkin Suomessa tukala, sillä emomaan Suomen rautainen ote Veikkaus Oy:n muodossa rajoittaa Pafin yritystoimintaa. Maailman ensimmäisiin nettipelien sivustoihin lukeutuva www.paf.fi on harvalle suomalaiselle tuttu juttu, kun taas www.veikkaus.fi on Suomen suosituin pelisivusto. (Veikkauksella on kaksi miljoonaa käyttäjää.)

Ålands Penningautomatförening, eli lyhyemmin ja tutummin Paf, voi käyttäjäehtojensa mukaan ottaa vastaan asiakkaita myös Suomesta, mutte esimerkiksi Yhdysvalloista, Venäjältä tai Turkista. Harva suomalainen on kuullut Pafista, sillä se ei juuri kykene tekemään nimeään tunnetuksi. Esimerkiksi se, että on olemassa sellaisiakin asioita kuin paf bonuskoodi, lienee valtaosalle meistä täysin uusi tieto. Kyseisen pelipaikan menuun kuuluu peliautomaattien (slottien) lisäksi videopokeri, bingopeli, pokeri, fantasiaurheilu, arvat, live-kasino ja perinteiset pöytäpelit.

Vain yksityisten ihmisten välityksellä, siis puskaradion kautta, voivat Paffin kaltaiset toimijat saada huomiota. Kyseessä on kiehtova esimerkki siitä, millä tavalla valtiojohtoinen, nimellisesti yksityinen, mutta tosiallisesti koko Suomen väkivaltakoneiston tukema, yritys — Veikkaus Oy — pystyy tukahduttamaan minkä tahansa kilpailijansa.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 209 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 05. heinäkuuta 2018 kello 12:12. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/226.

"Paff puun ja kuoren välissä" on saanut pisteet 8/10. Se on 1 arvostelun tulos.

Kommentoi