Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Nippelitietoa aiheesta laiva

Tällä sivulla listataan kaikki aiheeseen laiva liittyvä nippelitieto.

Tällä nippelitiedolla säästät runsaasti rahaa ja parannat voittomahdollisuuksia kasinoilla: Bonuskoodit

Moni muistaa Kuponkiuutiset-mainoslehtisen, joka tavoitti suomalaiset useiden vuosien ajan. Kuponkiuutisista pystyi kaivamaan useita huippuetuja kauppoihin — näin ihmiset leikkaisivat irti kuponkeja ja suuntasivat kauppoihin shoppailemaan.

Lue kokonaan…

Paff puun ja kuoren välissä

Pelastakaa lapset ry:n, Punaisen Ristin, Dagens Barnin ja Ahvenanmaan Folkhälsanin — se on säätiö, joka tekee tutkimusta ja tuottaa sosiaali- ja terveysalan palveluita — kanssa vuonna 1967 yhteistyön aloittanut Ålands Penningautomatförening on toiminut puolen vuosisataa. Sen asema on kuitenkin Suomessa tukala, sillä emomaan Suomen rautainen ote Veikkaus Oy:n muodossa rajoittaa Pafin yritystoimintaa. Maailman ensimmäisiin nettipelien sivustoihin lukeutuva www.paf.fi on harvalle suomalaiselle tuttu juttu, kun taas www.veikkaus.fi on Suomen suosituin pelisivusto. (Veikkauksella on kaksi miljoonaa käyttäjää.)

Lue kokonaan…

Merimiinan toiminta

Valokuva sotalaivasta, fregatista, joka on ankkuroitu köysin ja ketjulla satamaan. Fregatti on kuvattu alhaalta viistosti ylöspäin, joten alus näyttää suurelta sinistä pilvitaivasta vasten.Kuvassa vanha fregatti

Merimiinoja on näinä päivinä useita eri tyyppejä ja toimintamekanismeilla varustettuja versioita. Yleisimmin käytettävät merimiinat ovat kosketuksen voimasta räjähtäviä paukkuja, sillä niiden valmistuskustannukset ovat alhaiset verrattuna muihin miinatyyppeihin. Kosketusmiinat räjähtävät vasta kun aluksen kylki koskee merimiinan piikkiä. Kosketusmiinan piikki hajottaa miinan sisältä eräänlaisen happokapselin, joka saa miinan sisällä olevan lyijyakun sähköistymään ja sen puolestaan laukaisemaan räjähteen.

Lue kokonaan…

Tuhansia kumiankkoja meressä

Valokuva keltaisesta kumiankasta, jolla punainen nokka ja joka möllöttää mustaa taustaa vasten siten, että kumiankan katse on vasemmalle. Ankka on kuvan oikeassa yläkulmassa. Kumiankalla on musta silmä ja pari silmäripseä yläluomessaan.Kuvassa kumiankka

Englannissa ilmestyvä päivälehti Daily Mail uutisoi, että vuonna 1992 yli 29 000 keltaista kumiankkaa, sinistä kumikilpikonnaa ja vihreää kumisammakkoa vapautui meren halki seilanneesta kontista. Nämä kumiotukset ovat vuodesta 1992 lähtien seilanneet seitsemällä merellä päästyään karkuun jokseenkin samalla seudulla, jossa Titanic upposi sata vuotta sitten. Osa kumiankoista, -sammakoista ja -kilpikonnista on löydetty. Osa on uponnut. Leluja on löydetty Havaijilta ja Britanniasta asti. Meren päällä sulavasti kelluvat lelut ovat vuosien varrella jäätyneet valtaviksi lautoiksi, mutta silloin tällöin merivirrat tempaisevat niitä mukaansa.

Lue kokonaan…

Miksi laiva kastetaan shampanjapullolla?

Valokuva vihreästä lasipullosta, sen yläosasta, jossa metallisen kehikon sisällä puinen korkki pitämässä shampanjan pullon sisällä.Sampanjalla kastetaan/vihitään laiva

Yleensä silloin kun laiva tai muu vesille laskettu alus, kuten esimerkiksi sukellusvene, otetaan käyttöön, alus voidaan kastaa rysäyttämällä sen kylkeen shampanjapullo. Pullon rikkomisen yhteydessä aluksen kastaja lausuu kastesanat. Laivan ristiminen on ollut tapa jo vuosien ajan ja sen perimmäinen tarkoitus voi hieman vaihdella kulttuurien välillä. Joissain kulttuureissa uskotaan erityisesti verta muistuttavan viinin olevan sopiva tapa lepyytellä merten jumalia.

Lue kokonaan…

Majakka voitti sotalaivan

Valokuva tyynessä meressä tai rannikolla lilluvasta lentotukialuksesta, joka on maalattu vaaleanharmaaksi. Aluksen yllä on pilvetön sininen taivas ja alla tummansininen tyyni meri.Perustuu tositapahtumiin

Kanadalle kuuluvan Newfoundlandin alueella sijaitseva majakka voitti noin vuosikymmen sitten yhdysvaltalaisen lentotukialuksen huolimatta siitä, että sotalaivalla oli mukanaan suuri arsenaali tulivoimaa ja tukijoukkoja. Kanadan koillisella rannikolla sijaitsevalla rannikolla nököttävä majakka joutui käymään huolestuttavan keskustelun lentotukialuksen kapteenin kanssa siitä, kenen tulisi kääntää kokkaansa ja antaa tietä toiselle.

Lue kokonaan…