Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Tuhansia kumiankkoja meressä

Valokuva keltaisesta kumiankasta, jolla punainen nokka ja joka möllöttää mustaa taustaa vasten siten, että kumiankan katse on vasemmalle. Ankka on kuvan oikeassa yläkulmassa. Kumiankalla on musta silmä ja pari silmäripseä yläluomessaan.Kuvassa kumiankka

Englannissa ilmestyvä päivälehti Daily Mail uutisoi, että vuonna 1992 yli 29 000 keltaista kumiankkaa, sinistä kumikilpikonnaa ja vihreää kumisammakkoa vapautui meren halki seilanneesta kontista. Nämä kumiotukset ovat vuodesta 1992 lähtien seilanneet seitsemällä merellä päästyään karkuun jokseenkin samalla seudulla, jossa Titanic upposi sata vuotta sitten. Osa kumiankoista, -sammakoista ja -kilpikonnista on löydetty. Osa on uponnut. Leluja on löydetty Havaijilta ja Britanniasta asti. Meren päällä sulavasti kelluvat lelut ovat vuosien varrella jäätyneet valtaviksi lautoiksi, mutta silloin tällöin merivirrat tempaisevat niitä mukaansa.

Kylpyleluiksi tarkoitetut kumiankat, -kilpikonnat ja -sammakot vapautuivat kiinalaisesta rahtilaivasta. Niistä osa ehti jo vapautumisen jälkeen huuhtoutua Aasian ja Australian rannikoille. Myöhemmin niitä on löydetty eri puolilta maailmaa pienempinä armadoina. Iso-Britanniaan niitä huuhtoutui vuoden 2007 kesällä.

Nämä kumiankat ovat olleet tiedemiehille hauska ja hyödyllinen yllätys, sillä merivirtojen kulkua tutkivat tahot ovat saaneet kullanarvoista käytännön tietoa siitä, miten aallot voivat kyydittää tavaroita halki planeetan. Koska nämä kumilelut ovat vedenkestäviä ja kumisia, ne voivat seilata merillä vielä vuosien ajan säällä kuin säällä.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 186 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 19. joulukuuta 2009 kello 16:04. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/88.

Kommentoi