Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Rauhanmerkin historiaa

Rautainen rauhanmerkki valokuvassa, jossa rauhanmerkkikorun yläosassa on sidottu mustaa nyöriä ainakin metrin verran. Rauhanmerkki on kiiltävää metallia, väritöntä sellaista.☮keksittiin vuonna 1958

Rauhanmerkki on symboli, jolla on haluttu osoittaa hyvää tahtoa, rauhaa. Muinaisiksi rauhanmerkeiksi voidaan laskea oliivinlehdet, valkoinen kyyhkynen sekä oliivinlehteä nokassaan kuljettava kyyhky. Tuorein maailmanlaajuisesti tunnettu rauhanmerkki on ydinaseriisuntaan pyrkivän brittiorganisaation, CND:n, kehittämä. Kuvassa näkyvä rauhanmerkki on vuonna 1958 aseistakieltäytyjä Gerarld Holtomin suunnittelema universaali rauhanmerkki, jota on käytetty useissa eri yhteyksissä sen alkuperäisen tarkoituksen ohessa.

2. maailmansodan melskeestä erossa pysynyt Holtom suunnitteli rauhanmerkin helmikuussa 1958. Se suunniteltiin alunperin ydinaseiden luopumista tavoittelevan organisaation käyttöön, mutta koska logoa ei rekisteröity tavaramerkiksi, sitä päädyttiin myöhemmin käyttämään muissakin yhteyksissä. Rauhamkerkki on muodostettu kirjaimista N ja D. Kirjaimet ovat lyhenteet sanoista Nuclear ja Disarmament. Holtom keksi rauhamerkkisymbolin tutustuttuaan lippumerkkikieleen, jossa N-kirjain muodostetaan pitämällä liputtajan käsiä sivuilla alaspäin suunnattuina 45 asteen kulmassa. D-kirjain muodostetaan nostamalla toinen käsi kohtisuoraan ylöspäin.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 146 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 20. joulukuuta 2009 kello 16:04. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/87.

Kommentoi