Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Vihreä tee

Vihreää teetä vihreässä kaukalossa ja vaaleanvihreää taustaa vasten. Vihreää teetä on jauheena ja sitä on myös teepussissa.Kuvassa vihreää teetä

Lähes yksinomaan vihreää teetä on käytetty jo pitkään Kiinassa ja Japanissa. Teen juuret ovat heikäläisillä jo satojen vuosien syvyydessä. Teehen liittyvät seremoniallisuudet ovat myös vanhoja. Vihreä tee on levinnyt kiinalaisten ja japanilaisten teejuomien tullessa tutuksi myös länsimaille viimeisten vuosisatojen varrella. Länsimaissa edelleen suosituinta teetä on musta tee. Vihreän teen suosio kuitenkin kasvaa tottumusten muuttuessa ja vihreän teen terveydellisten hyötyjen kiiriessä laajemman yleisön korviin.

Paras vihreä tee on teeasiantuntijoiden mukaan poimittu teenlehtiä tuottavista pensaista samalla arvokkuudella kuin esimerkiksi viinirypäleet arvostetuilla viinitiloilla. Tämäntyyppisen teejuoman nauttiminen on arkipäivää monin paikoin itämaissa, mutta meillä länsimaalaisilla tee on erityisesti kahvin varjossa. Kahvin ja tavanomaisen mustan, tai siis hapetetun, teen juojilla on jonkin verran opettelemista vihreän keittämisessä. Vihreää teetä tulee hauduttaa noin 70–80-asteisessa vedessä, jotta siitä ei tulisi kitkerän makuista. Kiehuvassa vedessä keittäminen aikaansaa kitkeröitymisen.

Vihreän teen hyötyjä on tutkittu tieteellisesti. Tee sisältää B1- ja B2-vitamiineja ja paljon C-vitamiinia. Joidenkin väitteiden mukaan vihreä tee voi suojelle sydäntä, parantavan muistikykyä ja ehkäistä Parkinsonin tautia sekä parantaa insuliiniherkkyyttä. Vihreää teetä saa nykyään kapseleinakin, joten sitä ei välttämättä tarvitse nauttia nestemäisessä muodossa.

Terveyden vaalimisen yksi osa-alue on laihdutus mikäli ylimääräistä “elopainoa” on kertynyt.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Pete julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 231 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 05. tammikuuta 2011 kello 16:04. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/186.

Kommentoi