Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

LASIK-silmäleikkaus

Riveittäin lasisia silmiä muistuttavia kuvioita, jotka on valettu symmetrisesti toisiinsa nähden. Lasisilmät ovat osittain läpinäkyviä.Leikkausta vailla?

Laserleikkauksella tehtävät silmien näkökyvyn parantamiseen pyrkivät leikkaukset ovat 1990-luvulla kehitettyjä. Parinkymmenen vuoden takaisen LASIK-teknologian suosio on tasaiseen tahtiin kasvanut sitä mukaa kun teknologiset kyvyt korjata monipuolisemmin näkökykyä haittaavia virheitä silmissä. LASIK-leikkausta on käyttänyt yksinomaan Yhdysvalloissa yli yhdeksän miljoonaa ihmistä. LASIK on yleisimmin käytössä oleva näkökyvyn korjaustapa. Leikkauksen yhtenä etuna on se, että varsinainen toimenpide on erittäin nopea ja silmien kuntoutuminen vauhdikasta.

LASIK-leikkauksessa kirurgi käyttää aparaattia, jolla hän kuorii silmän päältä ohuen kerroksen irti, jotta “läppää” voidaan leikkauksen päätyttyä käyttää silmän päällä suojaamassa operoitua kohtaa. Läpän irroittamisen jälkeen tietokoneohjattu tarkkuuslaser muovaa äärimmäisen ohuen molekyylikerroksen saaden aikaan näkökyvyn parantumisen.

LASIK-menetelmän rinnalle on nousemassa kovaa vauhtia LASEK-niminen korjausmenetelmä. Se on lyhenne sanoista Laser-Assisted Sub-Epithelial Keratectomy. Tämän menetelmän etuna on se, ettei läppää tarvitse leikata silmän pintakerroksesta, mutta toisaalta LASEK-leikkauksessa näön vakiintuminen on hitaampaa. LASEK-leikkauksen jälkivaivoina voi ilmetä silmien kuivumista, kivuliaisuutta, arpeutumista, tuntoherkkyyden kasvamista, lähinäön heikkenemistä.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 194 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 29. maaliskuuta 2010 kello 16:04. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/187.

Kommentoi