Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Aromaterapian alku

Kolme identtistä aromaterapiaöljyä sisältävää pulloa käärittynä pahvikuoren sisälle siten, että pullojen yläosasas valkoinen korkki, kaulalla narua ja keskellä kellertävä etiketti, johon on kirjoitettu mustalla musteella englanninkielistä tekstiä aromaterKuvassa aromaterapiaöljyjä

Aromaterapiahoidon termin aromaterapia keksi ranskalainen kemisti ja parfyymintekijä René-Maurice Gattefossé, joka julkaisi ranskankielisen kirjan tästä aiheesta vuonna 1937. Jo aikaisemmin saman vuosisadan alussa eräät eurooppalaiset tohtorismiehet ja lääkärit olivat pyörineet aromaterapiahoitojen parissa, mutta nykykäytössä olevaa aromaterapia-termiä käytti ensimmäistä kertaa juuri tämä Gattefossé. Mies poltti epähuomiossa laboratorioräjähdyksen aikana kätensä, jota kokeili hoitaa laventeliöljyllä. Siitä se lähti.

Gattefossé poltti kätensä hyvin vakavasti laboratoriossa tapahtuneen räjähdyksen voimasta. Hän korjasi kätensä vaivat laventeliöljyllä, jonka voimia mies lähti pian myöhemmin tutkimaan tieteellisemmin. Huolimatta puolen vuosisataa kestäneestä aromaterapian tutkimustyöstä, näinäkään päivinä ei ole järin luotettavaa tietoa aromaterapian hyödyllisestä vaikutuksesta ihmiselle. Eräät hoitoalan ihmiset kutsuvatkin aromaterapiaa pseudotieteelliseksi puijaamiseksi. Eräät aromaterapiahoidoista saaduista hyödyistä, kuten rentoutuminen ja mielen tyyntyminen, voi hyvin johtua vain plaseboefektistä eikä välttämättä niistä aineista, joita hoidossa on käytetty.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 164 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 15. joulukuuta 2009 kello 16:04. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/83.

Kommentoi