Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Ensimmäinen bugi tietokoneessa

Pikimusta hyönteinen valkoista taustaa vasten. Hyönteisellä useita mustia ja ohuita raajoja, sekä suuret paksut etuleuat päänsä reunoissa. Ötökän keskivartalo hoikka, takaosa paksu ja nuolenkärjen muotoinen.Kuvassa biologinen bugi

Maailman ensimmäinen tietokonebugi löydettiin vuonna 1947 Mark II -tietokoneesta, joka oli sijotiettu Harvardin yliopistoon. Tietokoneen sisälmyksistä kun löydettiin jonkinlainen yökkönen tai muu ötökkä, joka häiritsi tietokoneen toimintaa. Grace Hopper löysi ötökän ja kiinnitti sen pitämäänsä lokikirjaan, josta käsin termi “bugi” pääsi myöhemmin leviämään maailmanlaajuiseen käyttöön. Näinä päivinä tämän ensimmäisen tietokonebugin jäännökset löytyvät lokikirjan sisältä teipattuna paperille, jonka ympärille Hopper kirjoitti tekemiään korjauksia koneeseen ja selosteen bugin löytämisestä.

Grace Murray Hoppein löytämä bugi oli Mark II:n sisällä. Kyseinen tietokone on näiden päivien mittapuiden mukaan erittäin primitiivinen tietokone. Hopper oli eräänlainen buginmetsästäjä, joten termiä “bugi” oli käytetty jo aikaisemmin silloisiin tietokoneisiin liittyvissä toimissa. Hooperin mukaan tätä termiä käytettiin aikaisemmin erityisesti 2. maailmansodan aikaan tutkatekniikkaan liittyvien ongelmien kuvaamisessa. Hopperin löytämä bugi oli tietokoneen sisällä F-paneelissa rele #70:n palikoiden seassa. Ötökkä löydettiin 9.9.1947.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 189 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 16. joulukuuta 2009 kello 16:04. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/84.

Kommentoi