Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Pokemon aiheutti epilepsia-aallon

Valokuva pikimustasta litteästä monitorista tai televisioruudusta. Kuvan telkkari on vitivalkoista taustaa vasten hieman viistosti siten, että televisio ei näy aivan kohtisuoraan edestä kuvattuna.Epilepsiakohtauksia välkkymisestä

Suomenkin televisiossa pitkään pyörinyt Pokémon-televisiosarja aiheutti joulukuussa 1997 läjän epilepsiakohtauksia erityisesti sarjan kotimaassa Japanissa, jossa sadat ihmiset päätyivät Pokémon-jaksoa katsottuaan sairaalahoitoon. Televisiosarja oli aiheuttanut Japanissa epileptisiä kohtauksia ainakin 635:lle katsojalle, jotka olivat iältään kolmen ja 58 vuoden väliltä. Jokseenkin huvittavasti japanilainen televisioraportti Pokémonin epilepsiakohtauksen laukaisevasta jaksosta sisälsi videokuvaa kyseisestä jaksosta aiheuttaen vielä lisää sairaskohtauksia niiden henkilöiden keskuudessa, jotka olivat erehtyneet katsomaan uutisjutun.

Pokémonin epilepsiakohtaukset laukaiseva jakso sisälsi animaatiohahmoja taistelemassa kiivaasti toisiaan vastaan punaisina ja sinisinä kiivaasti vilkkuvien valojen välkkeessä. Ensimmäisen tuotantokauden 38. jakso sai englanninkielisen nimen Electric Soldier Porygon. Se on joutunut useissa televisioasemissa mustalle listalle tämän sairaskohtaukset laukaisevan välkytyksen vuoksi. Tästä televisiosarjan aiheuttamasta epilepsiakohtausaallosta julkaistiin myöhemmin parodioita Simpsoneissa ja South Parkissa.

Pokémon on saanut kyseenalaista mainetta myös eräiden fanaattisten uskovaisten tahoilta, sillä eräät juutalaiset ja muhamettilaiset pitävät koko touhua sangen saatanallisena touhotuksena. Saudi-Arabia asetti Pokémon-pelit ja -kortit pannaan vuonna 2001 sen takia, että ne väitetysti ovat siionistien juonia.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 185 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 17. joulukuuta 2009 kello 16:04. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/86.

Kommentoi