Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Nippelitietoa aiheesta kuninkaat

Tällä sivulla listataan kaikki aiheeseen kuninkaat liittyvä nippelitieto.

C-4 ei räjähdä vaikka sitä poltettaisiin nuotiossa

Yötaivasta vasten räjähtävä kirkas pommi, ilotulite, joka ydinkohdasta sinkoutuu jokaiseen sotaan vihertäviä, valkoisia ja punaisia valosäteitä ja kirkasta hohdetta. Säteiden ohessa vihertävää valoa mustaa taivasta vasten.Ei pitäisi räjähtää tulessakaan

C-4 on muoviräjähde. C-4 on itse asiassa räjähteen nimen lyhenne, sillä sen C-kirjain on lyhenne sanasta Composition (suom. Koostumus, Rakenne, Kokoonpano). Tämä muoviräjähde on oikein valmistettuna noin 1,34 kertaa tehokkaampi kuin vastaava määrä TNT:tä. Muoviräjähdettä käytettiin runsaasti Yhdysvaltojen sodittua syyttä suotta Vietnamissa. Tuolloin sotilaat saattoivat silloin tällöin lämmittää ruoka-annoksensa riipaisemalla pienen palan C-4:ää ja sytyttämällä sen tuleen. C-4 palaa sytytettynä hiljaisella liekillä, mutta se ei räjähdä.

Lue kokonaan…

Shakkimatti tarkoittaa "kuningas on kuollut"

Valokuva koristeellisista ja maalaamattomista puisista shakkinappuloista, joita on kuvassa viisi kappeltta. Vasemmalla on shakkihevonen, sen vieressä kuningas, kuningatar, lähettiläs ja etualalla sotilas. Kuvan tausta on valkoinen.Shakkimatti, shah mat

Shakkimatti on erityisesti shakkipelissä pelin päätepisteessä lausuttava termi, joka on alunperin syntynyt persian kielestä, jossa käytettyä sanontaa shah mat (tai šāh māt) on aikojen myötä päädytty käyttämään tässä yhteydessä. Shah mat tarkoittaa suomeksi “kuningas on kuollut” tai “kuningas on väijytetty” tai “kuningas on yllätetty”. Se syy, jonka takia näin tavataan sanoa, johtuu siitä ettei shakkipelissä enää toisen osapuolen kuningas pysty liikkumaan joutumatta syödyksi, tai kuningas on jo viimeisen vastapuolen tekemän siirron aikana syöty.

Lue kokonaan…

Britannian kuningasperhe on saksalainen

Toisen maailmansodan aikaan Iso-Britannian kuninkaallinen suku joutui muuttamaan sukunimeään sen takia kun heikäläisten juuret ovat alunperin Saksasta. Heikäläisten nimeksi jouduttiin vaihtamaan vähän niin kuin diplomaattisten ja poliittisten syiden vuoksi Windsor. Tämä sukunimi on riipaistu jostain samannimisestä linnasta.

Lue kokonaan…