Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

C-4 ei räjähdä vaikka sitä poltettaisiin nuotiossa

Yötaivasta vasten räjähtävä kirkas pommi, ilotulite, joka ydinkohdasta sinkoutuu jokaiseen sotaan vihertäviä, valkoisia ja punaisia valosäteitä ja kirkasta hohdetta. Säteiden ohessa vihertävää valoa mustaa taivasta vasten.Ei pitäisi räjähtää tulessakaan

C-4 on muoviräjähde. C-4 on itse asiassa räjähteen nimen lyhenne, sillä sen C-kirjain on lyhenne sanasta Composition (suom. Koostumus, Rakenne, Kokoonpano). Tämä muoviräjähde on oikein valmistettuna noin 1,34 kertaa tehokkaampi kuin vastaava määrä TNT:tä. Muoviräjähdettä käytettiin runsaasti Yhdysvaltojen sodittua syyttä suotta Vietnamissa. Tuolloin sotilaat saattoivat silloin tällöin lämmittää ruoka-annoksensa riipaisemalla pienen palan C-4:ää ja sytyttämällä sen tuleen. C-4 palaa sytytettynä hiljaisella liekillä, mutta se ei räjähdä.

C-4 palaa tulessa hiljaisella liekillä, mutta tätä ei ole suositeltavaa kokeilla senkään takia, että muoviräjähteen palaminen synnyttää myrkyllisiä huuruja. Muoviräjähde on mahdollista räjäyttää vain erityisellä nallilla (detonaattori). C-4 on stabiili räjähdeaine eikä se yleensä fyysisten koettelemusten kautta laukea, joten räjähdeannosta ei voi saada posahtamaan taivaan tuuliin esimerkiksi ampumalla siihen tuliaseella tai tiputtamalla sen lattialle.

Vietnamin sodan kikkoihin kuului räjähteen kaivaminen irti viuhkamiinasta ja sen pureksiminen suussa, jolloin sotilas sai sairaskohtauksen ja pääsi linjojen taakse lepäämään. Yhdysvaltain armeijan kenttäohjekirja muistuttaa C-4:n olevan myrkyllistä pureksittuna ja nieltynä.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 199 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 09. tammikuuta 2010 kello 17:05. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/107.

Kommentoi