Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Antibakteerinen saippuako vaikuttaa vasta minuuttien jälkeen?

Valkoinen pohjaväri ja sen keskellä muovinen ja sininen pullo. Pullossa on pumppuhana sen yläosassa ja sekin on sininen väritykseltään. Pullon kyljessä ei ole etikettiä eikä tekstiä, kuvioita eikä muitakaan yksityiskohtia.Käytä kohtuudella

Useimmat antibakteeriset saippuat ovat nestemäisiä. Niissä on vaikuttavana ineena triklosaani ja joskus alkoholi. Tällaisen saippuan käyttäminen tuhoaa bakteereja ja mikrobeja, mutta bakteerien monimuotoisuuden takia yhden saippuan käyttäminen ei välttämättä tuhoakaan kaikki bakteerityyppejä. Joidenkin väitteiden mukaan tällaisen antibakteerisen saippuan olisi levättävä pestävissä käsissä ainakin pari minuuttia, jotta saippuan triklosaani (tai joskus triklokarban) tarvitsee hetken aikaa että se ehtisi kunnolla vaikuttamaan käsissä. Koska useimmat ihmiset ovat sangen hätäisiä käsiensä pesijöitä, saippua ei aina ehdi vaikuttamaan optimaalisella teholla.

Antibakteeristen aineiden ja vastaavien kemikaalien liiallinen käyttö voi mahdollisesti aiheuttaa bakteerikannoille resistanssin muodostumisen antibakteerista vaikutusta vastaan. Kunkin on oman terveytensä vuoksi muistettava, ettei ihmisen käsien tule missään nimessä olla täysin steriilejä paikkoja, vaan niiden pinnalla on normaalisti flooraa, eli harmiton bakteerikanta. Bakteerien poistaminen tällaisten tuotteiden avulla voi johtaa ihon kuivumiseen ja sen halkeilemiseen, joka luonnollisesti altistaa “terveysintoilijan” hyppyset entistä suuremmalle määrälle mikro-organismeja. On kuitenkin normaalia ja suositeltavaakin pestä kädet saniteettitiloissa asioimisen päätteeksi ja vaikkapa ruoan laittamisen jälkeen. Tärkeää on huolehtia käsien hygieenisyydestä jos on tulossa tilanne, jossa joudutaan olemaan kosketuksissa sairaaseen henkilöön.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 203 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 08. tammikuuta 2010 kello 16:04. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/108.

Kommentoi