Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Penisluu

Karvaisia gorilloja kaksi kappaletta siten, että toinen niistä on selätysten ja toinen kasvotusten. Molemmat eläimet näyttävät tyyniltä. Niiden turkki on tummanharmaa väritykseltään.Kuvassa kaksi gorillaa

Ihmisillä ei ole penisluuta. Kuitenkin melkein kaikilla muilla nisäkkäillä moinen luu löytyy. Sitä ei ole kuitenkaan ihmisten lisäksi myöskään hevosilla, jäniksillä, hyeenoilla tai kenguruilla. Penisluu tunnetaan nimellä baculum, joka on alunperin latinaa ja joka on merkinnyt keppiä tai sauvaa. Luu on ollut Alaskan alkuasukkaiden keskuudessa eräänlainen koriste-esine, joka on otettu talteen eläimen jäännöksistä ja kiillotettu puhtaaksi. Koristeena siihen on saatettu raapustaa kuvioitakin, kuten hahmoja suurista petoeläimistä.

Evoluutiobiologi Richard Dawkins spekuloi vuoden 2006 puolella meillä ihmissuvun jäsenillä puuttuvan tällainen luu mahdollisesti sen vuoksi, että se on seksuaalivalinnan tulosta. Kun naisihminen näkee parittelukumppanin voivan hydraulisesti saavuttaa tietyn jäykkyyden tason, se osoittaa henkilön hedelmällisyyden hyväksi eikä kumppanikandidaatti kärsi esimerkiksi heikosta verenkierrosta. Fysiologisten syiden ohessa naisihminen on saattanut myös huomioida miehen kyvyn kestää stressiä ja depressiota tällaisella tavalla.

Uskonmiehet ja -naiset saattavat kokea penisluun olevan alunperin Aatamin kylkiluuksi luultu luu, joten nainen olisi saatettu heikäläisten mielestä muovata ei kylkiluun, vaan penisluun avulla.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 173 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 07. tammikuuta 2010 kello 16:04. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/106.

Kommentoi