Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Nippelitietoa aiheesta siniveriset

Tällä sivulla listataan kaikki aiheeseen siniveriset liittyvä nippelitieto.

"Raha ei haise" -sanonnan mahdollinen alkuperä

Tukuksi kääritty läjä euroja, joiden joukossa on 100:n ja 500:n euron seteleitä. Kuvassa on rahaa ainakin 1000 euron edestä siten, että satasen seteleitä on viisi ja oikealla yksi 500:n euron seteli."Raha ei haise", keisari kertoo

Titus Flavius Vespasianus astui hallitsemaan Rooman valtakuntaa sen jälkeen kun vähä-älyinen ja moraalisilta ominaisuuksiltaan kyseenalainne keisari Nero oli jättänyt hänelle valtaistuimen huollettavaksi. Vespasianus keksi rahastaa kansalaisiaan veloittamalla julkisten käymäläpalveluiden nauttimisesta. Vespasianus ei kuitenkaan ollut tämän käymälämaksun keksijä, sillä Nero oli sen ensimmäinen ideamaakari. Käymälämaksuista saadut rahat hän käytti valtion taloudenpidon kohentamiseen.

Lue kokonaan…

Ensimmäinen sähköpostiviesti

Tietokoneella piirretty kuva ruskeasta pahvilaatikosta, jonka kannen sisältä nousee suuri teräksinen ja harmaanvärinen @-symboli. Symbolin lisäksi laatikossa ei näy olevan muuta sisältöä.henkilonnimi@postipalvelin

Maailman ensimmäisen sähköpostiviestin lähetti yhdysvaltalainen koodari Raymond Samuel Tomlinson, joka kehitti alunperin Internetiä edeltäneen ARPANetin sähköpostijärjestelmän. Tämä mies oli ensimmäinen ihmiskunnan historiassa, joka lähetti toiselle käyttäjälle sähköpostia. Tomlinsonia on kiittäminen siitä, että nykyajan sähköpostiosoitteet ovat muotoa alkuosa@loppuosa, jossa @-symboli erottaa osoitteen käyttäjän nimen ja postipalvelimen nimen. Englannin kielessä @-merkki tarkoittaa usein sanaa “at”, eli jossakin olemista.

Lue kokonaan…

Britannian kuningasperhe on saksalainen

Toisen maailmansodan aikaan Iso-Britannian kuninkaallinen suku joutui muuttamaan sukunimeään sen takia kun heikäläisten juuret ovat alunperin Saksasta. Heikäläisten nimeksi jouduttiin vaihtamaan vähän niin kuin diplomaattisten ja poliittisten syiden vuoksi Windsor. Tämä sukunimi on riipaistu jostain samannimisestä linnasta.

Lue kokonaan…