Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Ensimmäinen sähköpostiviesti

Tietokoneella piirretty kuva ruskeasta pahvilaatikosta, jonka kannen sisältä nousee suuri teräksinen ja harmaanvärinen @-symboli. Symbolin lisäksi laatikossa ei näy olevan muuta sisältöä.henkilonnimi@postipalvelin

Maailman ensimmäisen sähköpostiviestin lähetti yhdysvaltalainen koodari Raymond Samuel Tomlinson, joka kehitti alunperin Internetiä edeltäneen ARPANetin sähköpostijärjestelmän. Tämä mies oli ensimmäinen ihmiskunnan historiassa, joka lähetti toiselle käyttäjälle sähköpostia. Tomlinsonia on kiittäminen siitä, että nykyajan sähköpostiosoitteet ovat muotoa alkuosa@loppuosa, jossa @-symboli erottaa osoitteen käyttäjän nimen ja postipalvelimen nimen. Englannin kielessä @-merkki tarkoittaa usein sanaa “at”, eli jossakin olemista.

Raymond Tomlinson lähetti ensimmäisen sähköpostiviestin loppuvuodesta vuonna 1971. Esimerkiksi Iso-Britannian tämänhetkinen kuningatar Elizabeth lähetti ensimmäisen oman sähköpostiviestinsä vasta vuoden 1976 puolella.

Tomlinsonin ensimmäinen viesti oli vain testi. Sitä ei tallennettu mihinkään, mutta miehen omien sanojen mukaan hän oli vain rämpännyt näppäimistöä luodakseen jotain sisältöä viestin tekstikenttään. Kuningattaren ensimmäinen sähköpostiviesti lähetettiin englantilaisesta sotilastukikohdasta, mutta viestin sisältöä eikä sen vastaanottajan nimeä ole kerrottu. Iäkkäällä jo vuodesta 1952 maataan hallinneella leskikuningattarella on myös omat nettisivut. Myös Tomlinsonilla on nettisivut, jossa hän kertoo valinneensa @-merkin sähköpostiosoitteisiin sen takia, että Yhdysvalloissa merkki voi tarkoittaa jotakin yksikköä tarkoittavaa. Sillä voidaan siis merkitä esimerkiksi tuotetarjous tyyliin 10 porkkanaa @ 2,29 dollaria.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 218 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 07. marraskuuta 2009 kello 23:11. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/38.

Kommentoi