Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Autismi

Musta siluetti pojasta tai miestä, jolla lipallinen hattu päässä. Hän kävelee oikealta vasemmalle. Kuvan tausta valkoinen. Pojan tai miehen toinen käsi heiluu, toinen on ilmeisesti taskussa.Autisteja maailmassa miljoonittain

Tiettävästi ensimmäinen kerta, kun autismi kuvailtiin, koettiin sveitsiläisen psykiatri Eigen Bleulerin toimesta. Hän arveli autismin olevan jonkinasteinen aikuisiän skitsofrenian oire ja osa sitä. Termiä hiottiin uudelleen vuoden 1943 paikkeilla, jolloin Leo Kanner osasi erottaa autismin ja skitsofrenian toisistaan. Nykypäivänä autismia halutaan luokitella autismeiksi, sillä jokaisen autismista kärsivän henkilön tapaus on uniikki ja niin myös hoitokeinot. Autismi on yksi henkisistä ja neurologisista ongelmista, joiden arvellaan ruttoavan ihmiskuntaa ankarasti lähivuosien aikana

Vuonna 2007 WHO, eli World Health Organization veikkasi maailmalla olevan jonkinasteisista henkisistä ja neurologisista ongelmista, kuten autismista, kärsiviä henkilöitä jopa 11% väestöstä. Numero kasvaa seuraavan vuosikymmenen alkuun mennessä parilla prosenttiyksiköllä. Yksinomaan Kiinassa on WHO:n veikkausten mukaan yli miljoona autistia. Iso-Britanniassa heitä on 650 000, Filippiineillä puoli miljoonaa. Thaimaan autismikanta on kohta 200 000 henkilön kokoinen.

Autismia ei voi tunnistaa veritestillä, röntgenillä tai muullakaan skannauksella, vaan ainoastaan diagnosoimalla vaiva seuraamalla potilaan tapaa toimia eri tilanteissa. Autismi on yleisempi vaiva kuin lapsuusiän syöpä, diabetes ja AIDS Yhdysvalloissa yhteensä. Maailmassa on arviolta 67 miljoonaa autistia.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Pete julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 185 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 07. maaliskuuta 2010 kello 16:04. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/167.

Kommentoi