Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Yhdysvaltojen presidenteistä

Kuva Yhdysvaltojen lipusta. Yhdysvaltain lipussa sininen kulma, jossa valkoisia tähtiä. Kuvaa hallitsee punaiset ja valkoiset raidat, jotka horisontaalisesti.Kuvassa Yhdysvaltain lippu

Yhdysvaltojen presidentti Harry Truman ehti poliitikon urallaan liittyä pahamaineiseen rasistiseen organisaatioon, Ku Klux Klaniin, päästäkseen nauttimaan valkonuttujen suosiosta. 1800-luvulla elänyt Abraham Lincoln oli presidentin lisäksi lisensoitu kyyppari. Hän omisti oman salongin. Tätäkin omituisempi tapaus on Yhdysvaltain presidentin titteliä ja tointa hoitaneen Grover Clevelandin elämä, sillä hän oli sheriffin viran lisäksi hirttomies.

Yhdysvaltojen parinsadan vuoden pituisen presidenttivallan aikana maassa on ollut hirttomiehen, viinurin ja kukluxklanilaisen lisäksi oikea räätälikin. Räätälinä ennen presidentin virkaa toimi Andrew Johnson. Hän pukeutui ainoastaan sellaisiin pukuihin, jotka hän oli itse ommellut.

Ensimmäinen Yhdsyvaltain presidentti, joka käytti telefoonauslaitetta, oli vuosivälillä 1831–1881 elänyt James Abram Garfield. Kun hän puhui puheluurin välityksellä Alexander Graham Bellin kanssa, hän pyysi juttutoveriaan solkottamaan hieman hitaammin, jotta hänkin ymmärtäisi mistä on kyse.

Ennen Bill Clintonia USA:n järjestykessä 29. presidentti Warren Gamaliel Harding syyllistyi aviorikokseen lempimällä Valkoisen talon klosetissa nuorta tyttöä. Ainakin kerran Salaisen palvelun agentit joutuivat estämään presidentin vaimoa hajottamasta sitä ovea, jonka takana mies oli pettämässä häntä huomattavasti nuoremman naikkosen kanssa.

Nippelitieto.comissa on julkaistu erikseen artikkeli presidentti Barack Obamasta.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 205 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 31. tammikuuta 2020 kello 18:06. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/165.

Kommentoi