Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Delfiinit miinanraivaajina

Häikäisevän sininen meri, joka on tyyni ja tyrskytön. Meressä pilkistää vedenpinnan yläpuolella harmaa pullonokkadelfiini. Delfiinin nokka on pitkä ja delfiinillä on nauravainen ilme, musta silmä ja pieni etuevä.Sotilastehtävissä armeijoissa

Yhdysvaltojen ja Venäjän armeijat ovat kouluttaneet vuosien ajan delfiinejä sotilaskäyttöön. Delfiineille on annettu monenlaisia tehtäviä, kuten eksyneiden sukeltajien paikallistamista ja vedenalaisten miinojen tunnistamista. Tällä hetkellä USA:n armeija ylläpitää noin 75 delfiiniä, mutta sillä voi olla myös merileijonia, joita on käytetty molemmissa Persianlahden sodissa. Neuvostoliiton aikaaan toiminut Neuvostoliiton laivaston delfiiniohjelma on lopetettu ja vuonna 2000 lehdistölle vuodettiin tietoja tappamaan opetettujen delfiinien myymisestä Iraniin.

Delfiinit ovat meressä eläviä ja ilmaa hengittäviä olentoja, jotka ovat melko älykkäitä. Ne oppivat suorittamaan haluttuja tehtäviä tietäessään saavansa siitä palkinnon. Näin ollen delfiinit muistuttavat paljon koiria. Sotilasdelfiinien käyttötarkoituksista ei ole julkisesti juurikaan tietoja, mutta niitä on todennäköisesti päädytty kouluttamaan nimenomaan miinanraivaustehtävissä ja jopa itsemurhaiskuissa asettamalla delfiinin mukaan räjähdeannos, jonka eläin voi sukeltamalla viedä vihollissukellusveneen tai muun aluksen välittömään läheisyyteen.

Yhdysvaltain armeija on ennen nykyistä eläinlajia, pullonokkadelfiiniä, testannut useita muitakin eläinlajeja. Merileijonien ohessa USA:n laivasto on tiettävästi kokeillut ainakin eräitä haikaloja ja lintuja suorittamaan sotilastehtäviä.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Pete julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 185 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 14. tammikuuta 2010 kello 20:08. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/113.

Kommentoi