Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Kiinnostavimmat nippelitiedot (2. sivu)

Tällä sivulla listataan suosituimpia, luetuimpia, nippelitietokirjoituksia. Olet tällä hetkellä sivulla 2 / 51. Tällä hetkellä suosituimmuuskilpailun kärjessä on sellainen juttu kuin Ruusujen värien merkityksiä ja kattavan luettelon muista suosituista kirjoituksta löytyy tämän osion etusivulta. Jos tämä luettelo ei mielestäsi esitä suosituimpia kirjoituksia siinä järjestyksessä kuin sen omasta mielestäsi pitäisi, suosittele kavereitasi lukemaan niitä omia lempikirjoituksiasi saadaksesi niille lisää lukukertoja!

Sähköankerias tuottaa 650 volttia sähkövirtaa

Kiinnostuttu 13840 kertaa

Sähköankerias on sähkökala. Se on meressä asuva olento, joka kykenee tuottamaan lyhytkestoisia sähköshokkeja sekä itsepuolustus- että metsästystarkoituksiin. Eläin on kykenevä tuottamaan matalaa ja korkeaa sähköjännitettä niin, että sen sähköisyys voi olla korkeimmillaan 650 volttia. Eläin tuottaa elimissään sähkövirtaa, jonka se pystyy purkamaan aivojensa välittämän signaalin avulla halutessaan esimerkiksi lamauttaa uhrinsa. Satojen volttien sähköpotku voi olla myös ihmisille hengenvaarallinen.

Lue kokonaan…

Nukkuminen

Kiinnostuttu 11641 kertaa

Nukkuminen on niin laaja osa ihmisen elämää, nimittäin keskimäärin kolmasosa koko eliniästä, että se varmasti ansaitsee oman nippelitietokokoelmansa. Sen vuoksi tässä on pitkä lista kiinnostavimpia faktoja unesta ja nukkumisesta. Me ihmiset pystymme tulemaan toimeen kauemmin ilman ruokaa kuin ilman unta. Toisaalta silloin kun nainen synnyttää lapsen, hän yhdessä miehensä kanssa tulee menettämään ensimmäisten kahden vuoden aikana noin 6 kuukauden edestä unta.

Lue kokonaan…

Maailman pisin nimi

Kiinnostuttu 10997 kertaa

Maailman pisimmällä nimellä varustettu mies oli Saksan Bergedorfissa vuonna 1904 syntynyt herra, joka muutti Yhdysvaltojen Philadelphiaan asumaan. Jostain syystä tälle miehelle kertyi noita virallisia nimiä aika paljon. Hänen etunimensä oli Adolph. Sukunimi oli ilmeisesti jossain vaiheessa Wolfeschlegelsteinhausenbergerdorft, mutta miehen päähänpistosta sukunimikin piteni sadoilla kirjaimilla. Tässä on aika pitkälti harvinaisen hankalalta vaikuttava tyyppi.

Lue kokonaan…

Hyvää joulua eri maissa

Kiinnostuttu 10959 kertaa

Hyvän joulun toivottaminen useilla eri kielillä voi olla näin joulun tullen hauska tapa erityisesti eri kulttuureista tulevien kanssaihmisten ilahduttamiseksi. Tässä on luettelo kymmenistä joulutoivotuksista, joita käytetään tai on käytetty eri maissa ja maa-alueilla ympäri planeettaamme. Esimerkiksi Hyvää joulua on ruotsiksi God Jul, norjaksi Gledelig Jul ja namibiaksi Geseende Kersfees. Tällä sivulla listataan vain jouluntoivotuksen kirjoitusasu, ei ohjeisteta ääntämään toivotusta oikein.

Lue kokonaan…

Miksi krapulassa oksettaa?

Kiinnostuttu 9136 kertaa

Ihminen nautittuaan alkoholia tulee päihtymisen ohessa ärsyttäneeksi ainakin sisäelimiään. Erityisesti vatsalaukku joutuu koetukselle, mutta jossain määrin myös suuontelo. Neljäsosa nautitusta alkoholista imeytyy vatsalaukun kautta elimistöön, joten se ärsyttää vatsalaukkua merkittävästi aiheuttaen jonkinlaisen hätäviestin aivoille. Aivot ymmärtävät vatsalaukun sisälle joutuneen aineen olevan elimistölle haitallista ja laukaisee tahdosta riippumattoman oksennusreaktion. Oksentamalla elimistö pyrkii poistamaan haitallisen nesteen.

Lue kokonaan…