Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Maailman pisin nimi

Runsaasti saksankielisiä sanoja kirjoitettuna valkoiselle taustalle mustalla värillä ja Arial-fontilla. Sanojen välissä on vain väliviivoja eikä lainkaan välilyöntejä.Ihan vaan "Adolph" tutuille

Maailman pisimmällä nimellä varustettu mies oli Saksan Bergedorfissa vuonna 1904 syntynyt herra, joka muutti Yhdysvaltojen Philadelphiaan asumaan. Jostain syystä tälle miehelle kertyi noita virallisia nimiä aika paljon. Hänen etunimensä oli Adolph. Sukunimi oli ilmeisesti jossain vaiheessa Wolfeschlegelsteinhausenbergerdorft, mutta miehen päähänpistosta sukunimikin piteni sadoilla kirjaimilla. Tässä on aika pitkälti harvinaisen hankalalta vaikuttava tyyppi.

Tässä on sen maailman pisimmällä nimellä varustetun miehen nimilitania. Se sisältää sekä saksankielisiä että englantilaisia nimiä, sekä jotain ihan muuta:

Adolph Blaine Charles David Earl Frederick Gerald Hubert Irvin John Kenneth Lloyd Martin Nero Oliver Paul Quincy Randolph Sherman Thomas Uncas Victor William Xerxes Yancy Zeus Wolfe­schlegelstein­hausenberger­dorffvoraltern­waren­gewissenhaft­schaferswessen­schafewaren­wohlgepflege­und­sorgfaltigkeit­beschutzen­von­angreifen­durch­ihrraubgierigfeinde­welche­voraltern­zwolftausend­jahres­vorandieerscheinen­wander­ersteer­dem­enschderraumschiff­gebrauchlicht­als­sein­ursprung­von­kraftgestart­sein­lange­fahrt­hinzwischen­sternartigraum­auf­der­suchenach­diestern­welche­gehabt­bewohnbar­planeten­kreise­drehen­sich­und­wohin­der­neurasse­von­verstandigmen­schlichkeit­konnte­fortplanzen­und­sicher­freuen­anlebens­langlich­freude­und­ruhe­mit­nicht­ein­furcht­vor­angreifen­von­anderer­intelligent­geschopfs­von­hinzwischen­sternartigraum, Senior.

Tämä Adolph syntyi 24. helmikuuta 1904 ja muutti sen jälkeen myöhemmin Yhdysvaltoihin. Hänestä tiedetään hyvin vähän. Miehen ammatin tiedetään olleen latoja kirjapainossa, joten hän on sieltä saattanut saada idean lisäillä vähän kirjaimia omaan nimeensä. Tyypin nimessä on yhteensä 746 kirjainta! Seniorin vuonna 1952 saama lapsi sai nimekseen Hubert Blaine Wolfe­schlegel­stein­hausen­berger­dorff, Junior. Poika oppi lausumaan sukunimensä jo kolmen vuoden ikäisenä. Tämän perheen jäseniä on nähty vuosikymmenien varrella Guinnessin ennätysten kirjassa nimiasian takia.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 280 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 02. marraskuuta 2009 kello 13:01. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/8.

Miro vaan kavereil sanoi 2. heinäkuu 2014, 23:02

Mun koko nimi on: Miro Ferra Gustava Jeremias Kivimäki Löfman Guggerstoon.

Kommentoi