Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Pepsissä oli alunperin pepsiiniä

Oranssinvärinen tikku-ukkeli kaataa kellertävää tai oranssia nestettä tuubimaisesta lasiastiasta vasemmalle. Tikku-ukon taustalla taustaväri on vitivalkoinen.Terveysjuomasta virvoitusjuomaksi

Virvoitusjuoma Pepsi-Cola avattiin vuonna 1898, eli sata vuotta sitten, yhdysvaltalaisen apteekkarin toimesta. Apteekkari keksi oman ammattipiirinsä saralta virvoitusjuomalleen nimeksi Pepsi sen takia kun hän oli aikaisemmin tutustunut sellaiseen mahalaukussa möllöttävään entsyymiin kuin pepsiini. Apteekkari Caleb Bradham kehitti juoman ajatellen ruoansulatusta, mutta vuosien saatossa siitä tuli Coca-Colan kaltainen virvoitusjuoma.

Pepsi-juomaa tuottava yritys kävi konkurssissakin edellisen suuren laman aikaan, koska juoman valmistamiseen tarvittavan sokerin hinta nousi ja laski kuin mikäkin nouseva ja laskeva juttu. Pepsi selvisi ensimmäisestä konkurssista. Sitten se meni jälleen konkurssiin, jonka jälkeen firma siirtyi uusiin osaaviin käsiin. Pepsistä lähdettiin myöhemmin kehittämään terveysjuoman imagon sijaan virvoitusjuomaa nimenomaan kilpailemaan suosiosta Coca-Colan kanssa. Myös Coca-Colalla on nimessään suoraa osviittaa sen aikaisemmin sisältämään ainesosaan, joka oli siis kokapensaan lehdistä uutettua ainetta.

Nippelitietoa julkaisusta

Juttuidean lähetti Pepsifani89. Kiitos hänelle! Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 143 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 06. marraskuuta 2009 kello 21:09. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/9.

Kommentoi