Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Masennus

Lähikuva ruusun varresta, joka on vihreä ja jossa on runsaasti vaaleita, teräviä piikkejä. Ruusun piikit näyttävät sijoitellun eri puolille ruusun vartta.Ruusullakin on piikit

Miehet sairastuvat harvemmin masennukseen kuin naiset. Naisilla on jopa kaksinkertainen vaara joutua masennuksen kynsiin, joka voi johtua estrogeenistä ainakin osittain, sillä se saattaa vaikuttaa aivojen toimintaan. Miesten elinaikana suurin vaara joutua masennuksen vietäväksi tapahtuu keski-ikän saavuttua. Miesten keski-iän kriisi voi johtua alentuneesta testosteronin määrästä. Tyypillisesti naisten ja miesten tapa käyttäytyä masentuneena poikkeaa merkittävästi toisistaan.

Siinä missä naiset ovat usein masentuneita toivottomuuden tunteen vallassa, miehet saattavat ärtyneitä. Naiset ovat yleensä kuuntelevan korvan tarpeessa, mutta miehet voivat vetäytyä syrjään ja käyttäytyä väkivaltaisesti. Masennuksen voi laukaista jopa myönteiset asiat, kuten valmistuminen koulusta, naimisiin meneminen tai uuden työpaikan saaminen. Yleisimpiä riskitekijöitä masennuksen saamiselle ovat menneisyydessä koettu hyväksikäyttö, joka on saattanut olla fyysistä, seksuaalista tai emotionaalista, mutta myös korkeaa verenpainetta hoitavat lääkkeet voivat aiheuttaa sitä. Perheenjäsenten välillä koetut konfliktit voivat myös vaikuttaa masentavasti.

Iäkkäämmät ihmiset sairastuvat nuorempia todennäköisemmin masennukseen. Tämä selittyy sillä, että vanhempien ihmisten aivoissa tapahtuva kemiallinen tasapaino saattaa herkemmin järkkyä. Samaan aikaan masennus kasvattaa riskiä saada sydänkohtaus ja osteoporoosi.

Masennusta ovat sairastaneet osan elämästään ainakin John Lennon, Edgar Allan Poe, Mark Twain, Vincent van Gogh, Ernest Hemingway, Sylvia Plath ja Pyotr Ilyich Tchaikovsky.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Pete julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 218 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 24. maaliskuuta 2010 kello 18:06. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/183.

Kommentoi