Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Plastiikkakirurgia

Teräksinen, kiiltävä skalpelli ruskeaa hiekkamaista taustaa vasten. Skalpellin terä on ohut ja suippo.Kuvassa skalpelli

Plastiikkakirurgia on saanut nimensä kreikankielisestä sanasta plastikos, joka tarkoittaa suomeksi sanottuna jonkin asian muovaamista tai muovailua. Kirurgia on kreikankielisestä sanasta kheirourgos juonnettu. Alkuosa kheir tarkoittaa kättä ja ergon työtä. Muinaiset roomalaiset olivat sotaisana kansana oppineet myös plastiikkakirurgian saloja. Erityisesti arpien poistaminen oli suosittua puuhaa, sillä kunniakeskeisessä yhteiskunnassa ainakin selässä olevat arvet haluttiin poistaa, sillä selkäpuolen arvet olisi saatettu muiden silmissä tulkita esimerkiksi selän kääntämiselle taistelutilanteessa.

Roomalaiset osasivat arpien hoitamisen ohessa korjata myös neniä, huulia, hampaita ja jopa mieshenkilöiden rintojen pienennysleikkaukset. Modernin ajan ensimmäinen rintojen suurennusleikkaus, tai korjausleikkaus, suoritettiin Saksan Heidelbergissä vuonna 1893, kun 41-vuotias laulajatar oli aikaisemmin joutunut poistattamaan toisen rintansa. Naisen selässä oli plastiikkakirurgia odottamassa jo hyväksi onneksi lipoma, joka pystyttiin siirtämään rinnan rasvakudokseksi. Näinä päivinä suosituin plastiikkakirurginen operaatio maailmalla on naisten kohdalla rintojen suurentaminen. Myös rasvaimu on miestenkin suosima operaatio. Plastiikkakirurgian luvattu maa on Yhdysvallat, jossa Usatoday.com-palvelun tekemän arvion mukaan jopa viisi miljoonaa amerikkalaista on addiktoitunut plastiikkakirurgisiin operaatioihin. Tämänkaltaisen addiktion radikaaleinta päätä edustaa 48-vuotias Hang Mioku, joka pursotti injektioneulalla tiettävästi ainakin kerran tavallista ruokaöljyä naamaansa.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Pete julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 196 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 07. helmikuuta 2010 kello 03:03. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/136.

Kommentoi