Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Pussiahmalla on rasvahäntä

Valokuva vehreästä niitystä suuren tyynen ja sinisen meren vieressä. Meren yllä pilvistä taivasta niin kauas kuin silmä kantaa.Paksu häntä tarkoittaa terveyttä

Melkein rottamainen pussiahma on Australiassa asusteleva peto. Se tunnetaan pussihukkana ja joskus myös nimellä Tasmanian tuholainen. Eläin on vankkarakenteinen ja sillä on lyhyenläntä häntä. Noin kuuden vuoden ikäiseksi elävä pussihukka on oppinut varastoimaan rasvaa häntäänsä. Tästä tiedosta voidaan tehdä sellainen suora johtopäätelmä, etteivät huonokuntoiset tuholaiset ole paksuhäntäisiä. Häntäominaisuuden lisäksi pussiahma pystyy haisemaan haisunäätääkin pahemmalta.

Pussiahman selviytymisen kannalta tärkeä ominaisuus on kyky varastoida ylimääräistä ruokaa rasvaksi hännän ihokerrosten alle. Rasvaa se voi käyttää hätätilanteissa silloin kun muuta ruokaa ei ole tarjolla. Jos pussiahman kimppuun uhkaa käydä jokin eläin, se pystyy nostattamaan ympärilleen erittäin pahankatkuisen lemun anaali- ja genitaalialueeltaan. Tämän suojausmenetelmän lisäksi pussiahman hampaat ovat terävät ja leuat voimakkaimmat kuin millään muulla saman kokoluokan nisäkkäällä. Tasmanian tuholaisen hampaat ja leuat ovat rakenteeltaan samanlaiset kuin hyeenoilla.

Pussiahma hankkii häntäänsäkin varastoitavaa ruokaa syömällä mieluiten raatoja, mutta tarvittaessa se pystyy metsästämään pienen kengurun, lampaan, matelijan, linnun tai kalan. Päivittäin pussiahma pyrkii mättämään kitaansa ainakin kymmenesosan oman elopainonsa edestä — tarvittaessa elukka voi syödä jopa 40% oman painonsa verran. Tuholainen syö saaliinsa pehmeän kudoksen lisäksi sisäelimet ja luut.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Pete julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 228 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 28. tammikuuta 2010 kello 16:04. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/128.

Kommentoi