Rakkaudesta
- Julkaistiin 10. helmikuuta 2010
- Kommentoi!
- Luettu 5457 kertaa
- Nappelit: sekalaista, tavat, tunteet
Sydämet symboloivat rakkautta
Rakkautta tarkoittava sana lienee alunperin juonnettu sanskriitin kielessä käytetystä sanasta lubhyati, joka tarkoittaa halua tai intohimoa. Sydänsymbolit tulkitaan yleensä rakkaudenosoitukseksi. Rakkautta voivat symboloida myös ruusut. Ruusujen värit voivat merkitä rakkauden eri nyansseja. Esimerkiksi punaiset ruusut tulkitaan usein intohimoiseksi rakkaudeksi ja laventelinväriset tai piikittömät ruusut voivat tarkoitta rakkautta ensisilmäyksellä.
Muinaiset kreikkalaiset kokivat omenan rakkauden symboliksi. Myös keltit kokivat samoin, sillä omena säilyi verrattaen pitkään herkullisena sen poimimisen jälkeen. Kiinassa ja Japanissa vaahteranlehti on rakkauden symboli. Samanlainen merkitys sillä oli myös Pohjois-Amerikassa varhaisten eurooppalaisten maahanmuuttajien saapuessa sinne.
Kun henkilö rakastuu, hän kokee kehonsa sisällä muutoksia, sillä dopamiinin määrä lisääntyy. Samanlainen hyvänolon tunnetta lisäävä systeemi aktivoituu kehon sisällä kun kokaiinia syötetään suoneen. Hyvänolon tunne rakastumalla kestää noin vuoden ajan. Aivot eivät kykene säilyttämään ikuisesti rakkauden ensihuuman tunnetta, mutta niitä voidaan aktivoida pitämään rakkauden tunnetta yllä tekemällä rakastetun henkilön kanssa asioita yhdessä. Jotkut terapeutti suosittelevat pitkäkestoisen rakkaussuhteen säilyttämiseksi toisen osapuolen kuuntelemista, kysymysten esittämistä, vastausten antamista, kunnioittamista, yksityisyyden kunnioittamista, uskollisuutta ja luottamuksen säilyttämistä. Usein avioliitto joutuu ensimmäisen todellisen koetuksen äärelle neljännen aviovuoden saavuttua. Sen jälkeen parisuhde usein vakiintuu, kunnes kahdeksannen vuoden kohdalla syntyy samanlainen koettelemus.
Nippelitietoa julkaisusta
Nippelitieto.comin Pete julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 221 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin sekalaista, tavat, tunteet. Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 31. tammikuuta 2020 kello 18:06. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/139.