Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Sarjakuvien historiaa

Valkoinen sarjakuvakirja täysin tyhjänä odottamassa sarjakuvaa piirrettäväksi siihen. Sarjiskirja on valkoista taustaa vasten.Sarjikset kotoisin USA:sta

Nykypäivän sarjakuvat ovat 1800-luvun loppuvaiheilla Yhdysvalloissa keksitty taiteen ja viihteen muoto. Sarjakuvakirja sisältää yksittäisiä ruutuja, jotka perä perään luettuna ja katsottuna muodostavat tarinan. Tarina voi olla kuvitettu värilliseksikin, mutta alkuaikojen sarjikset olivat pääasiassa mustavalkoisia. Perinteisesti sarjakuvissa on käsitelty pop-kulttuuria ja eri aikakausina julkaistuissa sarjiksissa aihepiirit usein vaihtelevatkin sen mukaan mikä oli sarjiksen tekemisen aikaan suosittua ja muodikasta.

Nykypäivän sarjakuvamarkkinoita hallitsee Marvel ja DC, joka juontuu sanoista Detective Comics. Marvel tunnettiin vuoteen 1950 asti nimellä Timely Comics ja välillä myös nimellä Atlas Comics. Monet sarjakuvien ystävät ovat ryhtyneet erottelemaan eri vuosikymmeninä julkaistuja sarjakuvia nimittämällä niitä eri aikakausien tuotoksiksi siten, että kulta-aikaa oli vuosiväli 1938–1956, hopeakautta vuosiväli 1956–1971, pronssia 1971–1980, rautaa 1980–1987 ja modernia aikaa vuodesta 1987 nykyhetkeen asti.

Sarjikset nousivat suosion aallonharjalle vuoden 1938 jälkeen, kun Jerome Siegal ja Joseph Shuster loivat maailmankuulun sarjakuvasankarin, Teräsmiehen. Sen jälkeen DC julkaisi Batmanin vuotta myöhemmin. 1930-luvulla luotiin myös sellaisia sarjissankareita kuin Ihmenainen, Kapteeni Amerikka, Salama ja Vihreä Lyhty.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Pete julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 189 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 22. maaliskuuta 2010 kello 17:05. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/181.

Kommentoi