Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Raskaustesti

Piirros mustasta siittiöstä valkoista taustaa vasten. Siittiön pääsy on kielletty kuin liikennekyltillä ikään.Pääseekö perille vai ei?

Nykyaikana on helppoa selvittää onko nainen raskaana testaamalla kehon sisältä tietyn hormonin määrää. Istukkahormonin määrä nimittäin muuttuu siinä vaiheessa kun naisen munasolu on hedelmöittynyt. Hormoni voidaan mitata verestä ja virtsasta. Kotikäytössä yleisimmin suositaan virtsatestejä, mutta lääkärissä on mahdollisuus testata asia verinäytteen avulla. Molemmat raskauden testaustavat ovat erittäin luotettavia.

Ennen nykyaikaisia raskaustestejä (saati sitten raskauslaskuria!) raskauden voi määritellä käyttämällä monimutkaisia kemiallisia aineita sisältävien tuubien kanssa räpläämällä. 1980- ja 1990-luvulla kotikäyttöiset raskaustestit yleistyivät. Raskaustestit kykenevät tunnistamaan virtsasta istukkahormonin ja tekemään sen perusteella päätelmän siitä, onko nainen raskaana vai ei. Raskaustestin tulos ilmoitetaan värjäämällä raskaustestin indikaattorialue, mutta joskus testitulos ilmotietaan erityisen symbolin avulla, kuten plus-merkillä tai viivalla. Myös digitaaliset testerit ovat yleistymään päin.

Ennen nykyaikaisia raskaustestejä jo muinaiset egyptiläiset hyödynsivät alkeellisia kikkoja raskauden määrittelemistä varten. Tunnetuin muinainen raskaustesti Egyptin alueella oli sellainen, jossa naista pyydettiin virtsaamaan pusseihin, joissa oli vehnää ja ohraa. Jos ohra ryhtyi itämään, nainen synnyttäisi poikavauvan. Jos vehnä kasvaisi, nainen odottaisi tyttölasta. Jos ohra eikä vehnä kasvanut lainkaan, nainen ei ollut raskaana.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Pete julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 205 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 04. maaliskuuta 2010 kello 16:04. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/161.

Kommentoi