Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Sana "politiikka" merkitsee punkkia?

Seinägraffitti, jossa kaksi ihmishahmoa seisoo sanan Capitalism(tm) yllä siten, että vasemmanpuoleinen hahmo on kädet sivuilla ja oikeanpuoleinen osoittaa käsiaseella toista päähän.Vertajuovia olevaisia todellakin

Politiikan maailma on sellainen, jossa kieroilu ja kuppaaminen ovat syystä tai toisesta ihan aikojen alusta lähtien olleet menossa mukana. Ehkä sen takia niitä tuhansia vuosia sitten politiikka tekeneitä ihmisiä ryhdyttiin kutsumaan latinankielistä alkuperää olevalla sanalla poliitikko. Eräiden huhumyllyjen mukaan suomenkielinen käännös tästä sanasta on hyvin lähellä sen latinankielistä versiota. Latinankielinen termi nimittäin on väitetysti yhdyssana. Sen alkuosa poli merkitsisi suomeksi useita ja tics tarkoittaisi vertaimeviä olentoja. Näin ei kuitenkaan ole.

Politiikka on kuitenkin vanha sana ja se juontaa alkunsa Antiikin kreikkaan. Kreikankielinen sana polis merkitsee kylän tahi valtion keskusta. Sana politikos puolestaan merkitsee kylän tahi valtion asioiden ajamista. Latinankielinen versio sanasta politiikka on politicus ja ranskankielinen politique. Näistä juontui myöhemmin englanninkielinen sana politics ja jossain vaiheessa se rantautui myös suomen kieleen.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 135 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 03. marraskuuta 2009 kello 21:09. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/18.

renderer sanoi 3. marraskuu 2009, 21:05

Ahaa! Kiitos tästä tiedosta. Ainakin englanninkielisessä wikiassa ja joissain saksankielisissä lähteissä tästä mainitaan samaan tapaan, joten kai se sitten pitää paikkansa, vai huuhaata vain sittenkin?

Petri sanoi 3. marraskuu 2009, 21:06

renderer: Kyllä tämän pitäisi olla ihan tositarina. Tietoa tähän kirjoitukseen on kaivettu useista eri lähteistä Internetin alueelta ja myös eräistä hyllyssäni möllöttävistä sanakirjoista. :-)

renderer sanoi 3. marraskuu 2009, 21:07

Petri: Ahaa! No niin, kiitos nopeasta vastauksesta Petri! Hyvä sivusto, mitä seuraavaksi? Entä miten tässä voi boldata tekstiä?

Petri sanoi 3. marraskuu 2009, 21:09

renderer: Eipä kestä. :-) Kannattaa siirtyä tuohon Nippelitieto.comin etusivulle jos mielit niistä seuraavaksi käsiteltävistä jutuista saada infoa ensimmäisenä. Näitä ei kovin paljon eteenpäin suunnitella, joten juttua tulee vähän milloin mistäkin asiasta. Jos haluat omasta aiheestasi nippelitietoa tänne sivustolle, laita juttuvinkkiä tulemaan. Tekstin lihavoiminen onnistuu pistämällä asteriski lihavoitavan (ns. “boldattavan”) tekstin alkuun ja loppuun.

renderer sanoi 3. marraskuu 2009, 21:11

Petri: Kiitos! Tutustutan itteni etusivuun ihan kohta, mutta en saa vieläkään lihaviotua vaikka esikatselussa näkyy ihan selkeästi ne asteriskit. * Katso vaikka tätä. * Missä vika?

Petri sanoi 3. marraskuu 2009, 21:12

renderer: Katselin tuosta kommenttisi lähdekoodista sen verran, että olet jättänyt asteriskin alkuun ja loppuun välilyönnin, jota ei siis tule laittaa lainkaan jos haluat lihavoida tekstiä. Ilman välilyöntiä ensimmäisen asteriskin jälkeen ja ilman välilyöntiä viimeistä asteriskia ennen.

*renderer* sanoi 3. marraskuu 2009, 21:13

Petri: Ahaa! Kiitos paljon neuvoista, minä ehkä nyt jo osaan. Miksi ei näy nickki boldattuna, joku hämminki? Jatkan nyt lukemista, mtuta kiitos näistä neuvoista Petri.

Petri sanoi 3. marraskuu 2009, 21:15

renderer: Sitä nimimerkkiä ei voi lihavoida. Vastaisuudessa samanlaisissa ongelmatilanteissa suosittelen laittamaan sähköpostitse tarkan kuvauksen hämmingistä. :-)

Kommentoi