Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Tatuoinnit

Kivinen plakaatti, johon kirjoitettu roomalaisin tikkukirjaimin SPQR. Kirjainten välissä on pienet pisteet keskilinjassa. Q-kirjain on leveämpi kuin muut kirjaimet.Senatus Populusque Romanus

Tatuonnit ovat eri aikakausina merkinneet eri asioita. Niillä on merkitty omaisuutta, kuten karjaa ja orjia, mutta myös leimattu oman klaanin jäseniä. Joskus tatuoinneilla on ollut sosiaalista statusta osoittavia perisyitä, joskus ne ovat merkinneet siviilisäädyn ilmoittamista tai niillä on saattanut olla uskonnollisia syitä. Tatuointeja on käytetty laajasti antiikin aikojen maailmassa erityisesti Egyptissä ja Roomassa. Näinä päivinä tatuointeja käytetään länsimaissa pääasiassa vain ihon koristelemistarkoitukseen.

Muinaiset egyptiläiset ovat tatuoineet muumioituja hallitsijoitaan. Yksi tunnetuimmista tatuointeja ihoonsa otattaneista henkilöistä Egyptin kaukaisessa historiassa lienee papitar Amunet. Hänellä oli ihossaan useita pistemäisiä ja viivamaisia tatuointeja geometrisesti tatuoituna. Kreikkalaiset oppivat tatuoinnin taidot persialaisilta. Persialaiset olivat tatuoineet sotasaaliiksi saamiaan ihmisiä ja orjia. Myös kriminaaleja tatuoitiin, jotta yhteiskunnan jäsenet näkisivät henkilön syyllistyneen lainvastaiseen toimintaan. Näinäkin päivinä rikolliset suosivat itsensä tatuoimista. Natsi-Saksassa osa internoidusta väestä tatuoitiin numerokoodilla.

Muinaiset roomalaiset suosivat tatuoinneissaan esimerkiksi kirjainlyhennettä SPQR, jolla saatettiin merkitä legioonalaisia tai orjia. Kirjainlyhenne kaiverrettiin myös kolikoihin, kirjoituksiin, monumentteihin, useisiin julkisiin rakennuksiin ja esineisiin. SPQR on lyhenne sanoista Senatus Populusque Romanues. Kirjainlyhenteellä osoitettiin sillä merkityn asian olevan Rooman senaatin ja kansan omaisuutta.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Pete julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 193 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 02. maaliskuuta 2010 kello 03:03. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/160.

Kommentoi