Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

10 faktaa suutelemisesta

Kaksi papukaijaa istuvat oksalla vieretysten ja katselevat toisiinsa. Papukaijat ovat vihreitä ja niiden siivissä punaisiakin sulkia. Papukaijojen nokat keltaisia ja koukkumaisia.Kuvassa papukaijapariskunta

Tällä sivulla kerrotaan nippelitietoa suutelemisesta. Tiesitkö esimerkiksi, että ihmisen huulet ovat 100 kertaa tuntoherkempiä kuin sormenpäät? Heinäkuussa 2005 Lontoossa koettiin maailman pitkäkestoisin suudelma, kun pariskunta piti huulensa toisissaan kiinni yhteensä 31 tunnin ja 30 minuutin ajan. Ranskalaisessa suudelmassa käytetään jopa 34 kasvojen lihasta. Kaksi kolmesta ihmisestä kallistaa päänsä oikealle suudellessaan. Tässä nippelitietopläjäyksessä on näiden lisäksi vielä 10 faktaa suutelemisesta!

  1. Ranskalainen suudelma on kielisuudelma, tai ranskalaisten mukaan “sielunsuudelma”, sillä oikein tehtynä suuteloon antautuneet henkilöt kokevat kuin sielut yhtyisivät toisiinsa.
  2. Muinaisten roomalaisten mukaan suutelutapoja oli kolme kappaletta. Poskisuudelma oli osculum, suudelma huulille oli basium ja syvä ja antaumuksellinen suudelma oli savolium.
  3. Nainen voi saada orgasmin suudelman ansiosta.
  4. Suuteleminen voi olla hyväksi hammaskalustolle, sillä se lisää syljen erittymistä kummallakin henkilöllä.
  5. Simpanssit suutelevat toisiaan avoimin suin, mutta eivät käytä kieltä. Kongonsimpanssi, joka on kädellisistä älykkäin, käyttää myös kieltään suudellessaan.
  6. Pimeän keskiajan aikaan oli trendikästä suudella lepraisia, sillä se osoitti suuteloon rohjenneen henkilön olevan nöyrä.
  7. Hääseremonian päätteeksi tehtävä suudelma aviopuolisoiden välillä on jo muinaisten roomalaisten suosima tapa. Roomalaiset katsoivat suudelman olevan tapa vahvistaa juuri tehty sopimus.
  8. Länsimaisistakin pariskunnista jopa 95% hieroo seuralaisensa nenää omalla nenällään suudellessaan. Eskimosuudelmaksi kutsuttu tapa on alunperin ollut inuiittien tapa tervehtiä toisiaan.
  9. Herpes ja mononukleoosi ovat eräitä suudelman välityksellä välittyviä tauteja. Periaatteessa myös HIV-virus voi tarttua suudelman avulla, mutta se on harvinaista.
  10. Ihmisen suu on täynnä bakteereja, joten kahden ihmisen suudellessa toisiaan suulle, suiden välillä kulkee miljoonan ja miljardin bakteerin verran törkyä.
Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 275 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 01. maaliskuuta 2010 kello 01:01. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/158.

Kommentoi