Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Pikaruoka

  • Julkaistiin 28. helmikuuta 2010
  • Kommentoi!
  • Luettu 3407 kertaa
  • Nappelit:

Valokuva pitsasta, joka puulautasella valkoista taustaa vasten. Pitsa on ympyränmuotinen ja siinä on ainakin tomaattikastiketta, juustoa, tomaatti- ja lihaviipaleita.Kuvassa pitsa

Yhdysvallat on pikaruoan luvattu maa. Siellä yhdeksän kymmenestä lapsesta käy joka kuukausi vähintään kerran McDonald’sissa syömässä. Hampurilaisten riemuvoitto USA:ssa starttasi jo 1800-luvun lopulla, jolloin hampurilaisia ryhdyttiin mainostamaan lehdissä. Seuranneen vuosisadan alussa hampurilaisia pidettiin köyhälistön ruokana, sillä niiden katsottiin olevan likaisia ja saastuneita. Senpä takia hampurilaisia ei myyty ravintoloissa, vaan pääasiassa kaduilla ruokakärreillä.

Yhdysvalloissa 1. maailmansodan aikaan hampurilaisia ryhdyttiin kutsumaan nimellä salisbury steak, sillä hampurilainen sanana oli saksalaista perua ja Saksa oli sodassa Yhdysvaltoja vastan. Hampurilaisen nimi juontuu saksalaisesta Hampuri-kaupungista, josta lähteneet maahanmuuttajat söivät Yhdysvaltoihinkin tullessaan pihvejä, jotka oli kääritty leipäviipaleiden väliin.

Hampurilaisia ei myydä Intian McDonald’seissa, sillä hindujen uskonnolliset vakaumukset ovat tehneet niiden myymisen sikäläiselle asiakaskunnalle turhan hankalaksi. Kun 1990-luvulla hindut kasvissyöjät saivat tietää, että McDonald’s käytti naudanrasvaa ranskalaisten perunoiden maustamiseen, Mumbain hinduterroristit hajottivat McDonald’sin ja hieroivat lehmänlantaa Ronald MacDonaldin patsaan päälle. Saksalainen McDonald’sien asiakaskunta syö hampurilaisia, mutta he voivat saada ruokajuomaksi limonadien sijaan kaljaakin.

Pikaruoka-alan ansiosta Yhdysvalloissa on merkittävä ylipaino-ongelma. Yhdysvalloissa toimiva Centers for Disease Control -organisaatio väittääkin, että lähes neljännesmiljoona amerikkalaista kuolee vuosittain ennenaikaisesti ylipainon takia. Tupakoinnin jälkeen ylipaino onkin suurin sellaisista kuolemaan johtaneista syistä, jolta voitaisiin välttyä terveempien elämäntapojen ansiosta.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 232 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 28. helmikuuta 2010 kello 01:01. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/157.

"Pikaruoka" on saanut pisteet 7/10. Se on 1 arvostelun tulos.

Kommentoi