Valomiekkojen värit Tähtien sodassa
- Julkaistiin 21. tammikuuta 2010
- Kommentoi!
- Luettu 5588 kertaa
- Nappelit: elokuva, julkkikset
Kuvassa Tie-hävittäjä
George Lucasin Tähtien sota -elokuvasarjassa esiintyi alkuaikoina, siis niiden vanhimmissa jaksoissa, vain kahdenlaisia värejä valomiekkailukohtauksissa. Valomiekat olivat väreiltään sinisiä ja punaisia. Nämä väritykset oli jaoteltu vieläpä niin, että punaiset värit kuuluivat “pahiksille”, eli esimerkiksi Darth Vaderille ja vastaavasti jedien miekat olivat sinisiä. Tämä tilanne muuttui huomattavasti alkuperäisen trilogian viimeisen osan, Jedin paluu -elokuvan, ilmestyttyä ja tutustutettua katsojansa vihreisiin valomiekkoihin. Vihreä valomiekka esiteltiin siksi, ettei sininen väri olisi noussut kyllin hyvin taustasta esiin sinisen Tattoine-planeetan miekkailukohtauksissa.
Siinä vaiheessa kun George Lucas lähti tekemään jatko-osaa tälle Tähtien sota -trilogialle, hän jakoi jedien joukoille sinisiä ja vihreitä valomiekkoja tasapuolisesti. Ainakin melkein. Nimittäin Samuel L. Jackson piti itsepintaisesti päänsä ja suostui näyttelemään jediguru Mace Windua vain sillä ehdolla, että hänelle annettaisiin yksinoikeudella uniikki purppuranvärinen valomiekka. Mace Windun miekka onkin purppuranpunainen. Samuel L. Jackson esitti tämän ehdon lisäksi myös sellaisen toiveen, että hän ei halua oman roolihahmonsa heittävän henkeään elokuvassa kuin kuka tahansa rivisotilas, vaan hän haluaa hahmonsa lähtevän ikimuistoisella tavalla. Jacksonin mieltymys purppuranpunaiseen on nähtävissä Tähtien sodan lisäksi vuonna 2006 ilmestyneessä Black Snake Moan -elokuvassa, jossa Jacksonin roolihahmo Lazarus soittaa purppuranpunaista Gibsonin kitaraa.
Nippelitietoa julkaisusta
Nippelitieto.comin Pete julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 220 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin elokuva, julkkikset. Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 21. tammikuuta 2010 kello 09:09. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/120.