Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Risiiniöljy kidutusvälineenä

Valokuva kahdesta läpinäkyvästä lasista valetusta pullosta, joiden sisällä on yhtä paljon kellertävää risiiniöljyä. Risiiniöljy näyttää tahmealta ja samealta.Kuvassa sitä itseään

Italian oltua fasistisen Benito Mussolinin hallinnon alaisena, risiiniöljyä käytettiin lääkitsemin sijaan lahtaamiseen. Mussolinin mustapaidat pakkosyöttivät risiiniöljyä valtiolle haitalliseksi katsotulle ihmisainekselle. Risiiniöljyä saatettiin antaa tarpeen vaatiessa vain niin paljon, että se aiheutti siviileille ja sotilashenkilöstölle ripulin, mutta pahimmillaan öljyä kumottiin vihamiesten kurkuista alas niin, että ripulin voimakkuus kasvoi niin suureksi, että se aiheutti uhrissaan nestehukan.

Poliittiset vihamiehet saivat risiiniöljyä kerrakseen. Gbriele D’Annunzion kehittämä risiiniöljytystekniikka aiheutti harvoin suoranaisia kuolemia, mutta sitäkin useammin julkisen nöyryytyksen sen laksatiivisten vaikutusten vuoksi. Väitetysti Mussolinin kätyrit, mustapaidat, panivat pahimmat vihamiehensä hiljaisiksi sotkemalla risiiniöljyn sekaan bensiiniä. Onkin todettu, että Mussolinin valtaa pidettiin yllä pampuilla ja risiiniöljyllä.

Risiiniöljytempauksista tai muista syistä johtuen Mussolini teloitettiin kommunistien toimesta huhtikuussa 1945 yhdessä rakastajansa ja 15 muun antikommunistin kanssa. Myöhemmin yleisö löysi Mussolinin raadon ja ryhtyi sylkemään, potkimaan ja pahoinpitelemään sitä. Sen jälkeen fasistijohtajan raato asetettiin yhdessä muiden lahdattujen kanssa lihakoukuista kiikkumaan huoltoaseman kattoparruun. Yleisö jatkoi vainajien runnomista kivittämällä niitä.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 175 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 20. tammikuuta 2010 kello 03:03. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/117.

Kommentoi