Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Maailman nopein syöjä

Hotdog valkoisella paperilautasella. Hotdogissa on suuri makkara, jonka välissä kellertävä leipämäinen osa. Hotdogin päällä on punaista ketsuppia, sinappia ja sipulia sun muita hotdog-mausteita.Näitä jopa 68 kpl kerralla

Japanilainen Takeru Kobayashi on varsinainen kultakurkku. Mies on nielemiskykynsä ansiosta päässyt maailmanennätysmieheksi, sillä hän on jo vuosikymmenen ajan rikkonut hotdogien syömisennätyksiä. Mies voitti ensimmäisen kerran hotdogien syömisen ennätyksen heinäkuussa 2001, kun Kobayashi mätti suuhunsa 50 hotdogia vain 12 minuutissa! Ennätys oli niin odottamaton, että syömiskilpailun järjestäneeltä taholta loppui kyltit, joissa ilmoitettiin miten monta hotdogia hän oli siihen mennessä syönyt.

The Tsunami -lempinimelläkin tunnettu syömäri rikkoi ensimmäisen syömisennätyksensä vuonna 2001, kun hän söi yhteensä 50 ja puoli hotdogia 12 minuutissa. Sen jälkeen heinäkuussa 2004 hän ahti itseensä samassa ajassa 53,5 hotdogia. Tämä syömisjuttu on mahdollista, sillä Tsunamin vatsalaukki on sijoittunut tavanomaisesta poikkeavalla tavalla. Ilmiötä kutsutaan lääketieteessä termillä gastroptosis. Omituisen mahalaukkunsa ansiosta hän voi laajentaa vatsaansa rintakehän luuston ulkopuolelle.

Hotdog-fani on viime aikoina menettänyt otettaan, sillä toukokuussa 2009 Piizza Hutin järjestämässä syömiskilpailussa Yhdysvaltojen Kaliforniassa japanilainen hävisi Joey Chestnut -nimiselle syöpöllä. Saman vuoden heinäkuussa hän taistelu syömistittelistä saavuttaen 64,5 hotdogia, mutta Chestnut voitti hänet uudelleen syömällä 68 hotdogia.

173 senttimetriä pitkä Kobayashi painaa 75 kilogrammaa. Hän on uransa varrella ollut painavimmillaan 86 kilogramman kokoinen. Japanilaisen syömisrituaaliin kuuluu eräänlainen vapiseminen hänen ahtaessaan ruokaa torvesta sisään, sillä tämän heiluttamisen avulla hän pystyy pakkaamaan ruoat tiiviimmin vatsalaukkuunsa. Hän syö hotdogin halkaisemalla sen makkaran kahtia ja ahtamalla molemmat palat suuhunsa samalla kertaa. Sen jälkeen hän dippaa sämpylät vedessä, Spritetssä tai 7-Upissa ja murjoo ne nassuunsa. Syömistekniikkaansa hän kutsuu Solomon-metodiksi.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 289 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 19. tammikuuta 2010 kello 02:02. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/118.

Kommentoi