Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Kampelan silmä muuttaa

Valokuva punertavasta kampelasta, joka on vitivalkoista taustaa vasten mahallaan tai selällään. Kampelan silmät ovat samalla puolella kampelan kehoa. Kampelalla on ylä- ja alaosassa eviä ja takaosassa ohut pyrstö.Kuvassa kampela

Tämä on jälleen näitä juttuja, jotka voivat vetää iljettävyydessään vertoja merikrottiuroon toiminnalle ja valaanruhon mädäntymiselle. Kampelat ovat sellaisia kaloja, jotka ovat litteitä. Niiden litteys on tavanomaisten litteiden asioiden litteyttä erikoisempi, sillä ne eivät ole litteitä vatsan ja selän suuntaisesti, vaan sivusuunnassa.

Pohjamudassa elävät kampelat syntyvät jokseenkin normaalilla tavalla ja se on ihan hieno juttu. Sitten jotain tapahtuu. Kampelan toinen silmä kirjaimellisesti siirtyy paikasta toiseen aikojen saatossa. Lopulta kampelan silmä on muuttanut kallon toiselle puolelle, joten kampelan toisella sivulla, sillä yläpuolella olevalla, on kummatkin kalan silmät. Se kampelan silmä, joka siirtyy paikasta toiseen metamorfoosin voimin, riippuu siitä mihin alalajiin kampela kuuluu.

Kampeloita löytyy Suomen seudulta noin 50 metrin syvyydestä Porin ja Porvoon väliseltä merialueelta. Kampela voi elää jopa 16-vuotiaaksi.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 135 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 31. tammikuuta 2020 kello 18:06. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/119.

Kommentoi