Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Sarah Palin

Valokuva Valkoisesta talosta. Kuvassa näkyy hyvin hoidettua nurmikkoa, pusikoita ja Valkoinen talo sinistä taivasta vasten.Kuvassa Valkoinen talo

Yhdysvaltojen presidentti valitaan äänestäjien toimesta neljän vuoden välein, sillä Yhdysvaltain perustuslain mukaan, kuten Suomessakin, presidentin toimintakausi on kestoltaan sen neljän vuoden päivät. Suomessakin käytössä olevan tavan mukaan presidentti voidaan valita enintään pariksi kaudeksi ilman poikkeuslupaa. Edellisissä vaaleissa presidentin viran otti haltuun Barack Obama, mutta virkaan pääsyä yritti Alaskaan lapsena muuttanut Sarah Louis Palin. Palin muutti perheensä kanssa Alaskaan oltuaan vain parin kuukauden ikäinen. Poliitikko sai koripalloa pelatessaan kouluvuosiensa varrella nimen Barracude johtuen vimmatusta vauhdistaan ja meiningistään koripallo-otteluissa.

Presidentiksi hakeneen Sarah Palinin vanhemmat olivat molemmat koulussa töissä. Hänen isänsä oli yläasteen opettaja. Hänen äitinsä oli koulun sihteerinä. Kouluvuosinaan tämäkin presidentti, kuten entinen presidentti Bill Clinton ja nykyinen presidentti Barack Obama, käytti kannabishuumetta. Vuoden 2008 presidentiksi kampanjoidessaan hän oli toinen naispuolinen varapresidenttiehdokas. Vaalien aikana McCainin puolueen apumiehet väittivät Palinin makustaneen Irlantiin, Saksaan, Kuwaitiin ja Irakin taistelualueille vuoden 2007 puolella, mutta myöhemmin kävikin ilmi, että Palin oli vain käynyt Irlannissa tankkaamassa eikä hän käynyt Irakissakaan, vaan ainoastaan Kuwaitin ja Irakin rajalla.

Sarah palin oli ennen vaalikilpailua ollut pormestarin hommissa hankkimassa kokemusta politiikasta ja kaupungin asioiden hoitamisesta. Palinin yksi omalaatuisista toimintatavoista pormestarina ollessaan oli pitää Wasilla-kaupungin asukkaiden nimiä paperilapuilla ja pitää paperilappuja purkissa. Hänet valittiin Wasillan pormestariksi vuonna 1996. Väitetysti hän valitsi purkista joka viikko yhden henkilön nimen ja soitti hänelle kysyäkseen, miten Wasillassa menee. Sarah Palin oli Alaskan ensimmäinen naissukupuolta edustava kuvernööri ja samalla nuorin sellainen.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 261 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 10. maaliskuuta 2010 kello 16:04. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/168.

Kommentoi