Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Fantan alkuperä

Valokuva lasista, jossa on runsaasti läpinäkyvää nestettä ja suuria viipaleita jonkinlaisista herkullisista hedelmistä, joiden hedelmäliha on kellertävää ja kuori tummanvihreää. Osassa hedelmistä on lehtiäkin mukana. Kuvan tausta on vitivalkoinen.Fanta keksittiin vuonna 1940

Coca-Colaa valmistavalle yritykselle kuuluva Fanta on virvoitusjuoma. Se keksittiin vuoden 1940 tienoilla Saksassa. Sodan sytyttyä siirappia oli hankala saada Saksasta, joten se ei voinut valmistaa perinteistä Coca-Colaa sikäläisten asiakkaidensa nautittavaksi. Senpä tähden Coca-Colan Saksan osaston vaastaava kehitti 2. maailmansodan pauheessa uudenlaisen juoman. Juomaa lähdettiin valmistamaan sillä mahti-idealla, että sen valmistamiseen vaadittavat aineet tulisi löytyä silloisen Saksan alueen sisältä.

Fantan keksinyt työntekijä loi juoman hyödyntämällä käytännössä elintarvikkeiden jäännösten jäännöksiä. Pula-ajan keksinnöksi Fanta osoittautui erinomaiseksi, sillä nyt muutamia vuosikymmeniä myöhemmin Fantasta on tarjolla maailmanlaajuisesti yli 70 eri makua. Fanta sai nimensä saksankielisestä sanasta Fantasie, jota päätettiin erään myyntinikkarin ehdotuksesta muuttaa lyhyemmäksi. Alunperin tässä virvoitusjuomassa käytettiin juustonkin sivutuotteita, sekä hillon valmistamisessa syntyneitä muihin tarkoituksiin kelpaamattomia sooseja.

Alunperin Saksan alueen Fantassa oli kellertävä väritys ja sen maku vaihteli valmistusajankohdan mukaan. Saksalaiset tykkäsivät juomasta osittain sen hedelmäisen maun vuoksi, mutta varmistamattomien tietojen mukaan saksalaiset tykkäsivät myös sen etiketistä. Varmistamattomien tietojen mukaan ensimmäiset Fantan juomapakkaukset oli varustettu sellaisin etiketein, joissa esitettiin juutalaisia tiikerien kynsissä.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 196 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 06. marraskuuta 2009 kello 21:09. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/29.

Kommentoi