Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Harry Potter

Suuri läjä kirjoja rivissä vieretysten. Kirjojen taustalla valkoinen pohjaväri. Kirjat ovat pääosin vihertäviä, mutta niiden seassa on myös sini- ja punakantisia kirjoja.Harry Potter 67:llä kielellä

Fantasiakirjoista elokuvateatterien valkokankaille asti päätynyt Harry Potter on englantilaisen kirjailija Joanne Rowlingin luoma hahmo. Nyt 44-vuotias kirjailija on luonut mielikuvitushahmosta hittituotteen, joka on menestynyt kaupallisesti niin hyvin, että sen Harry Potter -kirjoja on ostettu yli 400 miljoonaa kappaletta. Harry Potterin seikkailuista kertovia kirjoja löytyy nyt tiettävästi 67:llä eri kielellä. Vaikka kirjailija ei itse usko taikuuteen, jotkut Harry Potteria vastustavat vanhemmat kokevat Harry Pottereiden markkinoivan taikuutta, magiaa ja myös sitä, että niissä kehotetaan rikkomaan sääntöjä ja vastustamaan auktoriteetteja.

Harry Potterin kohdeyleisölle tullaan avaamaan kuluvan vuoden puolella teemapuisto Yhdysvaltojen Floridassa. Teemapuiston nimi on Wizarding World of Harry Potter. Paikalla tulee sijaitsemaan taikatemppukoulu, kielletty metsä ja monia kirjasarjan maailmasta tuttuja paikkoja. Vaikka Rowlingin itsensä mukaan Hogwartin koulu sijaitsee Skotlannissa, sellainen pieni yksityiskohta ei ole haitannut yhdysvaltalaisia liikemiehiä.

Rowlingin luoma kirjavillitys on saanut kohdeyleisön, eli pääasiassa alakouluikäiset tytöt ja pojat, lukemaan muitakin lastenkirjallisuuden luomuksia, kuten C.S. Lewisin luoman Narnia-sarjan ja Lloyd Alexanderin kirjoittaman The Black Cauldron -novellisarjan.

J.K. Rowling on paljastanut, että Harry Pottereista tuttu Dumbledore on homoseksuaali ja että Dumbledore janoaa velho Grindewaldia.

Paavi Johannes Paavali II paljasti joitakin vuosia sitten Harry Potterien olevan hyvä lapsille, jotta lapset näkisivät miten erottaa hyvä pahasta. Toisaalta kardinaali Joseph Ratzinger, eli nykyisin paavi Benedict XVI, on todennut Harry Potterin syövän kristillisyyden sielusta.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 227 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 15. helmikuuta 2010 kello 17:05. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/146.

Kommentoi