Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Naimisissa oleminen

Lähikuva vaaleanpunaisesta ja osittain lähes oranssista ruususta. Ruusun terälehdet kauniisti nupusta kukkaan puhjenneina. Terälehdet ovat sävyiltään tasaisesti värjäytyneet.Ruusut rakkaudenkin merkki

Suomessa solmittiin vuonna 2008 hieman yli 31 000 avioliittoa. Avioeroja parin vuoden takaisten tilastojen mukaan koettiin 13 500. Yhdysvalloissa ensimmäistä kertaa avioliiton pyhään satamaan liplatelleet henkilöt päätyvät 50 prosentin todennäköisyydellä eroon. Toista kertaa avioituneet henkilöt eroavat 67%:n todennäköisyydellä ja kolmatta kertaa toisilleen lupautuneet 74%:n todennäköisyydellä.

Avioliiton solmimisen yhteydessä tehtävä suudelma aviopuolisoiden välillä juontaa juurensa muinaiseen Roomaan. Muinaiset roomalaiset kokivat suudelman eräänlaiseksi lakiteknisesti sitovaksi sinetiksi, jolla varmistettiin sopimuksen syntyminen. Avioliiton solmiminen koettiin roomalaisten keskuudessa kontrahdiksi.

Vanhimmat kirjalliset merkinnät naimisissa olemisesta löytyvät parin vuosituhannen takaa Hammurabin lakiteksteistä. Laeissa kerrotaan muun muassa avioeron ottamisen olevan sallittua miehelle jos nainen ei kykene tulemaan raskaaksi tai jos nainen ei osaa huolehtia kodista tai jos nainen nöyryyttää myöstään julkisesti. Vaimo on Hammurabin lain mukaan sallittua heittää jokeen jos nainen on syyllistynyt aviorikokseen.

Perinteisesti maailmalla on puettu häätapahtumien yhteydessä morsiamen kaasot samanlaisiin vaatteisiin kuin morsiankin, sillä sen uskottiin hämäävän pahantahtoisia kilpakumppaneita, rosvoja ja pahoja henkiä.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 175 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 16. helmikuuta 2010 kello 16:04. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/145.

Kommentoi