Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Hyttyset suosivat miehiä

Makrokuva hyttysestä. Hyttynen nököttää valkoisella seinällä paikoillaan siten, että sen pääosa on yläpuolella ja takaruumis alapuolella. Hyttynen on väritykseltään kellertävä ja osittain musta.Kuvassa aikuinen hyttynen

Tämänhetkisten tietojen valossa maailmalla elää ainakin noin 3500 hyttyslajia. Osa näistä hyttyslajien edustajista on päässyt ihmisveren makuun. Naaraspuoliset hyttyset saattavat pistää ihmisiäkin ja ne ovatkin sen takia tehokkaita levittämään kaiken maailman tauteja miljoonille ihmisille joka vuosi. Naarashyttyset ovat väitetysti vastuussa jopa 700 miljoonan ihmisen saastuttamisesta jollakin taudilla. Väitetysti naarashyttyset suosivat miespuolisia ihmisiä valitessaan juomapaikkaansa.

Hyttyset valitsevat hajun ja lämmön perusteella sen suunnan, johon ne lähtevät liihottelemaan etsiessään ruokaa. Hyttyset ovat erittäin hyviä havaitsemaan hiilidioksidin ilmasta, mutta sen ohessa ne voivat aistia hajuja hiestä. Jotkut uskovat, että naarassukupuolta edustavat hyttyset puraisevat todennäköisemmin sellaista ihmistä, joka on sukupuoleltaan mies, ylipainoinen ja jonka verityyppi on O.

Hyttyset ovat olleet mailmalla riesana jo ainakin 90–100 miljoonan vuoden ajan, joten on hyvin epätodennäköistä, että niistä koskaan päästäisiin täysin eroon.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 149 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 25. tammikuuta 2010 kello 17:05. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/123.

Kommentoi