Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Tiesitkö tämän ihmiskaupasta?

KäsiraudatOrjakauppa kukoistaa

Tiesitkö, että näinä päivinä ihmiskauppaa harjoitetaan laajemmassa mittakaavassa kuin koskaan aikaisemmin ihmiskunnan historian aikana? Tämä johtuu globalisoitumisesta ja ihmispopulaation paisumisesta ja ehkä näiden kahden tekijän vuoksi olojen kurjistumisesta eräissä maailman kolkissa. Tässä jutussa esitellään vähän tunnettuja faktoja ihmiskaupasta. Aihe on synkkä ja surullinen. Se koskettaa erityisesti lapsia ja nuorukaisia.

  • Maailmassa on arviolta 27 miljoonaa aikuista ja 13 miljoonaa lasta, jotka ovat ihmiskaupan uhreja.
  • Ihmiskauppaa harjoitetaan pääasiassa seksipalveluiden tarjoamisen vuoksi, mutta myös muunlaisen työvoiman toteuttamiseksi ja nousevana trendinä myös elinkaupan kysynnän kattamiseksi.
  • 80 prosenttia pohjois-korealaisista pakolaisista, jotka saapuvat Kiinaan, ovat naisia. Yhdeksän kymmenestä niistä naisesta ovat ihmiskaupan uhreja. Usein uhrit ovat seksiorjiksi lähetettyjä.
  • Maailmanlaajuisesti noin 30 000 ihmiskaupassa osallisena olevaa ihmistä menettää henkensä pahoinpitelyn, kidutuksen ja laiminlyömmin vuoksi. 80 prosenttia kuolleista ovat alle 24-vuotiaita.
  • Vuosittain lähes 7000 nepalilaista tyttöä, joista osa on vasta 9-vuotiaita, myydään Intian punaisten lamppujen alueille. Vuosikymmenen aikana nepalilaistyttöjä on myyty ilotytöiksi 200 000 kappaletta.
  • Lentokentät ovat suosittuja paikkoja järjestää ihmishuutokauppoja. Lentokentillä ihmiskauppiaat myyvät naisia ja lapsia prostituoiduiksi.
  • Globalisaatiota on kiittäminen siitä, että myös Suomessa on ihmiskaupan uhreja. Jokainen maailman manner on päässyt kokemaan ihmiskauppaa — Islantia myöten.
  • Näinä päivinä ihmisorjat ovat halvempia kuin koskaan aikaisemmin ihmiskunnan vuosituhansien pituisen olemassaolon aikana. Tästäkin on osittain kiittäminen globalisaatiota ja ihmisten lukumäärän kasvamista.
  • Ihmiskauppa on nopeimmin kasvava rikollinen liiketoimintamalli, sillä sitä harjoittamalla tuotto-odotus on valtava ja riski jäädä kiinni on melko pieni. Tämän yhdistelmän vuoksi ammattirikollisorganisaatiot ovat kiinnostuneet ihmisbisneksestä, sillä toisin kuin huumeita, ihmisiä voidaan myydä eteenpäin.
Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 281 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 11. maaliskuuta 2011 kello 23:11. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/201.

Kommentoi