Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Japanissa 200 tulivuorta

Harmaasävyinen valokuva suuresta osittain luhistuneesta tulivuoresta, joka ei ole aktiivinen. Kuvassa näkyvä tulivuori on pyyhkäissyt rinteiltään kaiken kasvillisuuden pois ja tulivuoren sisäosa on kuin luhistunut kartio.Viimeksi aktiivinen vuonna 2006

Saarivaltio Japanissa on tämänhetkisten tietojen valossa jopa 200 tulivuorta. Ahtaasti asutetussa 6800 saaresta muodostuvassa valtiossa on hyvin vähän asumiskelpoista maata käytettävissä ihmisille, jonka takia 128 miljoonaa japanilaista onkin pakkautunut monilta paikoilta asumaan suuriin kaupunkeihin. Japanilaisia vainoaa alati kolme tektonista laattaa, jotka ovat risteilemässä juuri Japanin alueen seudulla aiheuttaen vulkaanista toimintaa ja maanjäristyksiä, tsunameja ja kuumia lähteitä väestön riesaksi.

Japanin alueen tulivuorten suureen lukumäärään vaikuttaa Japanin geologinen sijainti. Harmillisesti koko kansa on sattunut aikoinaan asuttamaan sellaisen alueen Telluksesta, joka sijaitsee keskellä Tyynenmeren tulirengasta, aluetta joka jo nimestään päätellen on aika huolestuttava juttu. Niin kuin onkin. Noin 90% kaikista maailmassa ilmenevistä maanjäristyksistä sattuu tällä alueella. Japanilaiset ovat joutuneet maksamaan elinseutunsa valitsemista kovan hinnan, tosin tulivuoria enemmän ongelmia ovat aiheuttaneet suuret tulvat ja maanjäristykset. Maanjäristyksiä Japanissa kirjataan tapahtuneeksi 1500 kappaletta vuosittain.

Maan järisemiseen sikäläinen väki on jo ehtinyt tottua, mutta tulikiven sataminen niskaan voi olla heillekin jotain uutta. Japanin alueella on suurinpiirtein 80 aktiivista tulivuorta. Tuorein merkittävä tulivuorenpurkaus koettiin maaliskuussa 2006, jolloin älämölöä itsestään piti Hokkaidon saarella sijaitseva 1500 metriä korkea Meakan-vuori.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Pete julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 198 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 05. marraskuuta 2009 kello 22:10. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/25.

Kommentoi