Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Pohjois-Koreassa sijaitsee pyramidi

Aavikolla seisova vanha pyramidi, joka on pilvistä sinitaivasta vasten elottomalla vaalealla aavikolla. Pyramidi on monikerroksinen ja rapistunut, maalaamaton suuri kolmionmuotoinen rakennus.330 metriä korkea

Pohjois-Koreassa sijaitsee valkoisesta betonista valettu 330 metriä korkea pyramidi. Kommunistisen puolueen ikeen alla rakennettu pyramidi on hotelli ja nimeltään Ryugyŏng-hotelli. Se on 330 metriä korkea rakennus. Rakennus on tälläkin hetkellä keskeneräinen sen takia, ettei valtiolla ollut varoja maksaa sitä valmiiksi vuosikausiin. Rakennustyöt pyramidihotellissa käynnistyivät vuonna 1987 ja päättyivät viittä vuotta myöhemmin. Huhtikuussa 2008 suurta terävääkärkistä hotellia ryhdyttiin jälleen rakentamaan.

Ryugyŏng-hotelli, tai englanniksi Ryugyong Hotel, oli tarkoitus alunperin avata jo kesäkuussa 1989, eli noin 20 vuotta sitten. Pyramidissa on 105 kerrosta siten, että alakerrosten lattiataso on huomattavasti suurempi kuin tornin yläkärjen neliömäärä. Lattiapinta-alaa tällä hotellilla on yhteensä järisyttävät 360 000 neliömetriä.

Vuosi sitten käynnistynyt urakka on tähän mennessä edistynyt siten, että lokakuussa 2009 hotellin ensimmäinen kylki kolmesta kyljestä oli valmistunut ja peitetty suurin lasi-ikkunoin.

Tämä pyramidihotelli on saanut kansainvälisellä tasolla paljon kritiikkiä osakseen juuri siitä syystä, että vuosikymmenen ajaksi se jätettiin ränsistymään keskeneräisenä ilman ikkunoita, sisustuksia. Hotellia onkin kutsuttu maailman surkeimmaksi rakennukseksi, Tuomiohotelliksi ja Aavehotelliksi. Tällaiset nimitykset ovatkin loppujen lopuksi oivia, koska jo muinaiset egyptiläiset keksivät käyttää pyramideja mahtavina hautakammioina. Egyptistä on tähän mennessä löydetty 118 pyramidinmuotoista hautaa.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 225 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 05. marraskuuta 2009 kello 21:09. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/24.

Kommentoi