Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Maailman pienin sammakko

Kuvassa maailman kartta valkoista vasten sinisellä värilläLöytyyköhän vielä pienempi?

Maailman pienin sammakko, latinankieliseltä nimeltään Paedophryne amauensis, on vain vähän yli seitsemän millimetrin pituinen. Keskiverto lajin edustaja on noin 7,7 mm pituinen. Kyseinen sammakkolaji löydettiin Papua–Uuden–Guinean saarelta. Sammakko on samalla myös maailman pienin tunnettu selkärankainen. Vertailun vuoksi mainittakoon, että keskiverto sinivalas, maailman suurin eläin, on 25,5 metriä pitkä. Se on siis noin 3300 kertaa pidempi kuin Paedophryne amauensis -sammakko.

Tammikuussa 2012 suurelle yleisölle esitelty minisammakko löydettiin vasta vuonna 2009. Joidenkin arvioiden mukaan tätä pientä eläinlajia ei oltu aikaisemmin bongattu, koska metsän pohjalla asustellessaan sammakko on hyvin naamioitunut. Nyt löydetty maailman pienin sammakko on 0,2 millimetriä pienempi kuin edellinen eläin, Indonesiasta löydetty karppikalalaji.

Paedophryne amauensis löydettiin yhdysvaltalaisten tutkijoiden toimesta heidän selviteltyään tuntemattoman eläimen päästämän äänen lähdettä ja lopulta päädyttyään penkomaan aluskasvillisuuden lehtiä käsipelillä. Vuonna 2011 löydettiin yhteensä 208 uutta eläinlajia Kaakkois-Aasian alueelta.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 168 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 29. kesäkuuta 2012 kello 07:07. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/214.

Kommentoi