Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Mafia tarkoittaa kaunista, urheaa ja erinomaista

Läjä erivärisiä ostoskasseja rivittäin ja ruoduttain yhteensä 12 kappaletta. Kassit ovat sinisiä, violetteja, punaisia ja pinkkejä. Tausta on vitivalkoinen.Ainakin 200 vuotta vanha sana

Mafia on italiankielinen sana, mutta joidenkin väitteiden mukaan se on alunperin arabialaista alkuperää oleva termi. Mafia tarkoittaa käytännössä jotakin sellaista asiaa, joka on kaunis, charmikas, erinomainen ja urhea. Sanaa käytettiin jo 200 vuotta sitten erityisesti Italian Palermon alueella, jossa katukauppiaat ja esimerkiksi harjoja myyvät toriukot kauppasivat tuotteitaan kailottelemalla tätä mafia-sanaa sen eri taivutusmuodoissa yhdistäen sen kauppaamaansa tuotteeseen.

Italiassa sana mafia siis tarkoittaa kaunista, urheaa ja erinomaista huolimatta siitä, että se on viimeiset satakunta vuotta yhdistetty järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Saman alan termi cosa nostra tarkoittaa suomeksi meidän juttua.

Mafia-sanan arabilaista alkuperää oleva versio on tulkittu tarkoittavan jotakin pakopaikkaa, turvapaikkaa.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 110 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 02. marraskuuta 2009 kello 12:12. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/4.

Kommentoi