Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Mainostaminen

 • Julkaistiin 29. heinäkuuta 2011
 • Kommentoi!
 • Luettu 6008 kertaa

Liikennekyltti, jossa tyhjiä plakaatteja keltaisella pohjavärillä.Mainostilaa vapaana

Tässä artikkelissa listataan mainostamiseen ja mainosmiesten maailmaan. Mainokset näyttelevät merkittävää roolia itse kunkin nykypäivän ihmisen maailmassa. esimerkiksi yhdysvaltalainen mies on 65 ikävuoteen mennessä tullut nähneeksi keskimäärin kaksi miljoonaa televisiomainosta. Muotimainoksissa usein suositaan naisia, joiden kehoista näytetään vain viipaleita. Tuollaisia mainoksia kritisoidaan, koska ne esittävät naisihmiset objekteina ja arvatenkin juuri feministien mukaan alentavat naisen arvoa. Monien tutkijoiden mukaan on niin, että mainostaminen on ihmiskunnan voimakkain taidemuoto.

Keskiverto amerikkalaislapsi katsoo päivässä yli 100 televisiomainosta. Niistä kertyy vuositasolla 40 000 katselukertaa! Erityisesti lapsia pyritään pommittamaan mainoksilla. Yhdysvalloissa onkin suosittua mainoksissa kannustaa lapsia ostamaan tiettyjä tuotteita, jotta lapset tuntisivat olevansa “cool” ja suosittuja. Lisäksi:

 • Vuonna 1938 radiomainonta ohitti nettoamillaan myynneillä lehtimainonnan.
 • Vuonna 1956 käynnistyivät esinauhoitettujen mainosten julkaiseminen, kun videonauhoitus keksittiin.
 • Viraalimainonta on uudenlainen mainonnan muoto. Ideana viraalimainonnassa on markkinoida tuotetta esimerkiksi blogissa tai sähköpostin välityksellä. Viraalimainontasensaatioksi voidaan mieltää Doven kampanja, jossa yli miljoona ihmistä katseli YouTubessa julkaistun videoklipin siitä, kuinka Dove kaunistaa.
 • Maailmalla suosittua on julkaista “Ambient ad”, eli odottamattomassa tai jopa laittomassa paikassa ilmestyvä mainos. Esimerkiksi kaupan lattialle, kävelytielle tai julkiseen vessaan on saatettu laittaa mainoksia. Tämä ilmiö on nouseva trendi, sillä ihmiset eivät ole niin skeptisiä mainoksessa esiteltävää tuotetta tai palvelua kohtaan kuin tavanomaisia väyliä pitkin julkaistujen mainosten kohdalla.
 • Suurin mainostaja maailmalla on ruokamarkkinat.
 • Facebookissa arvellaan käytettävän vuoden 2011 aikana yhteensä neljä biljoonaa Yhdysvaltain dollaria mainontaan.
 • Ronald McDonald keksittiin vuoden 1963 tienoilla. Hauskan näköinen klovni on eräiden kriitikkojen mukaan aiheuttanut ylipainoepidemiaa maailmanlaajuisesti jo 50 vuoden ajan.
 • Seksillä on myyty tuotteita iät ja ajat. Esimerkiksi 1800-luvun tupakkamainoksissa saatettiin näyttää alastomia lyylejä.
Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 288 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Julkaisua päivitettiin viimeksi 29. heinäkuuta 2011 kello 21:09. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/208.

Kommentoi